Lääne Elu paberleht laupäeval, 31. mail

Kaie Ilves

kaie@le.ee

image* Läänemaa võib saada uue politseijuhi. Politsei korraldab Haapsalu jaoskonna juhi leidmiseks konkursi, kas senine juht Margus Kaldma jätkab, pole teada.

* Swedbank jääb otsusele kindlaks. Swedbanki esindajad käisid Haapsalu volikogus oma otsust selgitamas.

* Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau kirjutab, et Swedbanki vabandus mõjub pigem osatamisena, toonitamisena, et ega me selles mõttetus linnas, kus isegi lennujaama ei ole, pangaäri ajada tahaks.

* Palivere–Risti tee remont algab tuleval nädalal.

* Penijõel kasvab üles tuhandeid kõresid. Kõresid on looduses alles vähe, teadlased püüavad neid päästa.

* Ajateenistus õpetab: ole paindlik ja suhtu rõõmsalt. Kasari jõe kaldal üles kasvanud ja Lihulas koolis käinud 22aastane Andro Aavik õppis aasta tagasi Tallinna tehnikakõrgkoolis teedeehitust, kui sai kutse kaitseväeteenistusse.

* Haapsalus algab graafilise disaini festival.

* Evald Okase muuseum avab hooaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
9 aastat tagasi

Selle aasta lõpuks valmima pidanud suur tänavavalgustuse väljavahetamise projekt lükkub hangete venimise tõttu tulevasse sügisesse. “See projekt hõlmab ju seitset linna, asjaajamine on mahukam ja keerulisem kui ühe konkreetse objekti puhul,” ütles Jõhvi abivallavanem Eduard Rae, et ehitushanget pole projekti eest vedav keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) veel väljagi kuulutanud. Uudse ja säästliku tänavavalgustussüsteemi hange on jagatud kolme ossa: valgustimastide ja mastijalamite ostmise hanke pakkumised on praegu hindamisel, LED-valgustite ja juhtimissüsteemi hankele saab pakkumisi esitada veel 11. juunini, ehitustööde hange kuulutatakse välja lähiajal. Hange vaidlustati KIKi tänavavalgustuse projekti juht Tõnis Kurrik ütles, et algselt käesoleva aastaga lõppema pidanud projekt nihkub ligemale aasta… Loe rohkem »

vanem
9 aastat tagasi

Ma sooviks teada hoopis seda,miks lapsed koolivaheajale ei saa? Kui õppetöö on läbi,siis laske lapsed puhkama, see mis terve see nädal ja veel mingid nädalapäevad järgnevaltki kestmas on, see on ju vabandage väga puhas mõttetus ja selle asemel,et päevas saiake anda,võtke lapsed parem söögiarvelt maha,sellest oleks lastevanematele rohkem abi,kui lastele sellest ühest-kahest saiakesest.

ka vanem
9 aastat tagasi
Reply to  vanem

Täpselt minu mõte. Aga paraku on asi seadustes, mitte kooli tahtes. Mingi periood tuleb see pink lihtsalt ära nühkida.

ikka vanemad
9 aastat tagasi
Reply to  ka vanem

No asju annab ikka natukene linnasiseselt ka korraldada, ma küll ei ole näinud,et keegi seadusloojatest kontrollimas käiks,kas lapsed jooksevad mööda linna või mitte ja just mööda linna nad terve see nädal jooksnud ongi. Klassid on osalenud ka palju koolivälistel tegemistel,samuti 1 september mindi kooli,seda kõike saab hiljem maha arvata ja ühtegi kooli ei ole ka õpilastele vaba päeva andmise eest kinni pandud. Aega ja raha võiks tõesti mõistlikult planeerida, nendel päevadel võiks õpetaja pigem tegeleda õpilastega,kes järelaitamist vajaks, suvetöö jms. Nõustun 100 % nende murega, kes pooleks tunniks,tunniks maalt linna peavad sõitma. No milleks? Ja muide,neid pakutavaid pirukaid võib küll… Loe rohkem »