Soome majanduse madalseis turismihooaja algust Saaremaal väga ei mõjuta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte HäälSaarte Hääl uuris, kas majandusväljaannetele kõneainet pakkuv Soome majanduse madalseis on kuidagi mõjutanud ka algavat turismihooaega Saaremaal.

Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju sõnul on Soome turistid kõigele vaatamata Saaremaal siiski juba liikumas ja ka turismiinfokeskust külastavad kõige arvukamalt just soomlased. Samas on märgata, et majutusettevõtetes ööbinud soomlaste arv näitab tagasiminekut ning selle asemel ööbitakse korterites või elamutes.

“Soomlased on endale Saaremaal palju maju ja kortereid ostnud, mida kasutatakse ise ja antakse ka kasutada oma tuttavatele ja sugulastele, ilma et see kajastuks meie ametlikus statistikas,” teadis Karmen Paju.

Karmen Paju sõnul on sel kevadel Saaremaad külastanud välismaalaste seltskond väga kirju. “Kui varem domineerisid tõesti ülekaalukalt soomlased, siis praegu liigub igasugu muud rahvast – Norrast, Taanist, Prantsusmaalt, Itaaliast,” loetles Paju, kelle sõnul on turismiinfokeskus saanud külalistelt tänusõnu Kuressaare ja Saaremaa heakorra eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments