Reformierakonna eurovalimiste kampaania maksis umbes 350 000 eurot

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Äsjastel valimistel Euroopa Parlamenti (EP) kaks kohta saanud Reformierakonna kampaania läks maksma umbes 350 000 eurot, mis teeb ühe koha hinnaks 175 000 eurot.

“Kampaaniategevuste kulutuste suurusjärk jääb 350 000 euro kanti, täpsem ülevaade selgub järgmises kvartaliaruandes,” ütles BNS-ile erakonna pressiesindaja Silver Pukk.

Ühe koha saanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) kampaania maksumus on Reformierakonnaga samas suurusjärgus. Erakonna pressiesindaja Raigo Jahu ütles BNS-ile, et SDE eurovalimiste kampaania eelarve oli planeeritud kokku 300 000 eurot ja see summa sisaldab otsest meediaraha, agentuuritasud ja muud seesugust. “Sellele summale lisandub kandidaatide isiklik panus, mis selgub peale kokkuvõtete tegemist. Praeguse seisuga ei ole meil veel täpsemaid jaotusi,” lausus Jahu.

Ühe koha saanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) pressiesindaja Kaido Kukk ütles BNS-ile, et erakond pole kampaania kuludsid veel lõplikult kokku arvutatud. “Esitame oma kampaaniakulude aruande erakondade rahastamise järelevalve komisjonile hiljemalt 25. juuniks,” sõnas ta.

Üksikkandidaadina EP-i pääsenud Indrek Tarand ei osanud enda kampaaniakulutuste suurust öelda. “Mingi aeg lööme kokku, siis ütleme avalikult,” sõnas ta.

Samuti EP-s ühe koha saanud Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk ja peasekretär Priit Toobal jätsid BNS-i sellesisulistele küsimustele vastamata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments