Saarte Hääl: Vabavaratalgud osutusid üllatavalt menukaiks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte Hääl“Teeme ära!” ettevõtmise raames Kuressaares esmakordselt toimunud vabavaratalgud kujunesid korraldajate hinnangul üllatavalt populaarseiks, kuna huvilisi tuli kokku oodatust enam, kirjutab Saarte Hääl.

Vabavaratalgute üks eestvedajaid Märt Põder ütles, et päeva jooksul külastas neid umbes 45 inimest. Neist kolmekümnel oli kaasas oma arvuti, et proovida vabatarkvara kasutamist.

Talgupäevaks olid vabatahtlikud aktivistid teinud vabavaraplaadi Estobuntu, mis asendab Windows XP-d. Estobuntu operatsioonisüsteemi eelis poest ostetava ees peitub Märt Põdra selgitusel avatud lähtekoodis. See võimaldab arvutispetsialistidel tarkvara ise muuta, täiendada ja levitada.

Esimesed vabavaratalgud toimusid 3. mail Kuressaare kultuurikeskuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments