Haapsalu esimesed kiirtalgud lõppesid enne vihma

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Foto: Tiit Moor

Kui varasemalt on Räägu 15 krundil heakorratööd käinud aastaringselt ja ei ole osaletud "Teeme ära!" kampaanias, siis sellel aastal otsustati üleriigilise üritusega liituda.

Oleme siiani olnud arvamusel, et ära võib teha pidevalt ja selleks ei pea tulema kokku kindlal päeval. Kui üleriigiliselt toimuvad talgud 3.mail, siis otsustasid kohalikud, et teeme juba 1.mail oma talgud ära.

Põhitõde talgute läbiviimsel on see, et hea üritus kestab paar tundi, millest tasuksalati kinni pidada.

Nii saigi viidud komapäeva õhtul 18 majaomanikule personaalne kutse osaleda võimalusel omakandi nn. pargi korrastamisel. Viimasel õhtul kell 20 paiku registreerisime ka ettevõtmise "Teeme ära!" kodulehel.

Vaatamata sellele, et üritusest teavitamine jäi hilja peale, olid esimesed talgulised kohal juba pool tundi kokkulepitust varem. Kokku kogunes 20 talgulist.

Talgulistest pooled olid juba pensionärieas ja see vast oligi edu pandiks . Varasemalt olime varunud 30 suurt kilekotti, kõigil oli kaasas hea tuju ja talgud võisid alata.

Kokku saadi paari tunni jooksul tiikide ja Jaama oja ümbrusest 22 suurt kotti jäätmeid. Talguliste suust oli tihti kuulda imestust, et kes küll sellise on siia tassinud. Talgute lõppedes tehti ka ühispilt, millele enamus talgulistest sai ka jäädvustatud.

Tõdeti, et nii suur gruppi ei olegi kunagi kokku saadud. Selle peale tõdes Tiigi tänava mees Raine Kaljula, et ootamatu ürituse tegemine on hea, kuna keegi ei jõua nii ruttu mitteosalemiseks vabandust välja mõelda.

Lisaks prügi korjamisele paigaldati ka prügi mahapanemist keelav silt, mille saime linnavalitsusest. Samas ütles keegi tabavalt, et me kõik ju teame, et prügi mahapanek loodusesse on keelatud. 

Kõigile teistele talgulistele, kes asuvad tööle 3. mail, soovime edu ja ilusat ilma ja kes ei ole veel mõelnud osaleda tehku seda kindlasti.

Nagu ütles üks Haapsalu tuntud ärimees peale oma järjekordset panust linnale, et igaüks andku niipalju kui suudab. Alustada võib tänaval kõndides prügi üles korjamisest ja selle prügikasti viskamisest.

Suurimad tänusõnad ja sügav kummardus Tedre, Tiigi ja Räägu tänava elanikele, kes andsid panuse Räägu 15 pargi loomisele.

Tekst ja fotod: Tiit Moor.

Tiit Moor
Räägu tänava elanik 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peeter
9 aastat tagasi

Sealkandis teatakse autorit ikka kui tead ja tuntud kassipüüdjat. Kui teised käivad jahil või kalal siis tema püüab kasse, huvitav kas ta nüüd on ametit vahetanud jälle aga lipitsemine on tal ikka veres nagu lääne kaluri aegadelgi.

jätkuks
9 aastat tagasi

Ega vabamüürlastel ongi selline komme et ennem varastavad su paljaks. Teevad seda viisil mida sa ei tea ja siis pakuvad sulle abi ja sa pead olema neile tänulik et nad kõike seda ilusat sinu ümber loovad ja korraldavad. Kokkuvõttena tegeleb ühiskond vaid tagajärgede lappimisega ja imestab miks meie metsaalused on prügi täis.

valimised on pähe löönud ei enamat
9 aastat tagasi

täiesti haruldase organiseerimisvõimega mees see Tiit Moor ikka aga näe enda turvamehed tiksusuvad miinimum palgal ja selle arvelt sponsoreeritakse koos Lunjeviga IRLi