Maavanem ei hakka uurima Lääne-Nigula vapi konkursi seaduslikkust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lääne maavanem Innar Mäesalu otsustas, et ei alusta järelevalvemenetlust Lääne-Nigula vapi ja lipu konkursi seaduslikkuse üle.

Mäesalu sai 1. aprillil kaebuse, milles nõuti Lääne-Nigula valla vapi ja lipu kinnitamise otsuse tühistamist. Samuti nõudis kaebaja, et võitnud kavandi autorile ei tohi maksta preemiat.

Kaebaja teatas ühtlasi, et kui maavanem asja uurima ei hakka, läheb kaebus halduskohtule.

Mäesalu andis esmaspäeval korralduse, et ei alusta järelevalve menetlust Lääne-Nigula valla sümboolika konkursi komisjoni moodustamise, konkursi läbiviimisel tähtaegade, salastatuse ja tööde avalikustamise põhimõtte järgimise ning volikogu poolt valla lipu ja vapi kinnitamise otsuse kontrollimise osas.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Liisu
8 aastat tagasi

Praegune vallavalitsus ei väärigi rohkem,et peaks talle vägisi ette toppima ” kohalikke aardeid.”Kui neile on see hea küll,on see nende asi.

Mari.
8 aastat tagasi

Suur tänu kohalikule ajakirjandusele,kes meie probleeme avalikustada aitab.

Mari.
8 aastat tagasi

Maavanem ei pea tõesti jõudma hakata mingit luurekoera mängima.Kui on ainult “üksik kaebaja” ja puudub ühisjõud,pole bürokraatia vastu mõju.Haapsalu vilistlaste eeskujul-on vaja reageerida kohe,hääletada,allkirju koguda ise,mitte loota,et see töö meie eest ära tehakse….kellegi poolt,kes ise pole huvitatud.Hea õppetund! Valdade liitmine oli ennatlik,sest enam pole kohustust.Võib-olla Risti ja Oru rahvas polegi Lääne-Nigulast huvitatud?Või ei ole see päris õige piirkondade jaotus veel praegu?Mina jään ootama seda aega,kui kodukoha sümboolikat taas austatakse ning väärtustatakse.