Läänemaa haigla jäi mullu väikesesse kahjumisse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haigla majandusaasta lõppes väikese kahjumiga, kuid rahavoog on plussis, ütles haigla nõukogu esimees Urmas Sukles.

„Arvan, et haigla töötab hästi,” lausus Sukles ja lisas, et kahjumisse jäämisel on objektiivsed põhjused, üks neist on ametiühingu väljavõideldud arstide palga tõus, mis tuli haiglail omavahendeist katta.

„Kahjum oli prognoositust väiksem, 100 000 euro asemel vaid 80 000,” ütles haigla peaarst Tõnis Siir.

Nõukogu koosolekul sel teisipäeval nenditi, et haigla seis on hea ja ka De la Gardie lossis tegutseva hooldekodu kõik kohad on täis.

„Varem oleme investeerinud hoonetesse, tänavu on kavas soetada meditsiiniaparatuuri, laboriseadmeid,” lausus Siir.

„Arstidega on natuke probleeme,” ütles Sukles. „Arutasime [ Põhja–Eesti regionaalhaigla (PERH) ülemarsti ja juhatuse liikme] Andrus Remmelgaga, kuidas saaks PERHiga koostöös meie haiglasse spetsialiste kaasata.”

Tõnis Siiri sõnul on regionaalhaiglate kaudu tippspetsialiste Läänemaa haiglasse ka seni tulnud. Perearstide soovitusel oleks aga juurde vaja nii neuroloogi kui ka uroloogi.

Läänemaa Haigla on Haapsalu linna loodud sihtasutus, juhatuse esimees on Tõnis Siir.

Haigla nõukogu on 5-liikmeline. Nõukogu koosseisu määrab linnavolikogu. Nõukogu esimees on Urmas Sukles, liikmed on Jaanus Karilaid, Andrus Remmelgas, Riho Lepp ja Helle Saarsoo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments