Lukk ja Tennisberg said autasu tervislike eluviiside edendamise eest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teisipäeval maakonna tervisekonverentsil anti Läänemaa tiitel “Kõige Tervem” kahele asutusele-organisatsioonile ja kolmele inimesele, kes oma tegevusega on propageerinud tervislikke eluviise.

Kõige tervema tiitli said Haapsalu linna algkool ja MTÜ Tervem Noarootsi ning Kadri Lukk, Arne Tennisberg ja Madis Jõgisalu.

Parimate valikul võeti aluseks see, et need inimesed või organisatsioonid on kaasa aidanud tervislike eluviiside positiivse maine kujundamisele maakonnas, mõjutanud Läänemaa elanike tervist ning kujundanud ja väärtustanud tervisesõbralikku elukeskkonda maakonnas.

Sportlikust peret pärit ja spordipoes töötav Kadri Lukk suusatab, jookseb, kihutab rattaga, matkab ja orienteerub. Ta teab ise ja oskab ise ning õpetab ka teisi.

Arne Tennisberg on mees, kellel on palju ideid, mida ta ka ellu viib. Üks näide nendest on Viigile tehtus uisurada.

Kullamaalt pärit Madis Jõgisalu on pidevalt ja väsimatult tegelenud ühiskondlikus korras valla spordielu edendamisega, olles ka ise võimekas sportlane. Tema põhiala on võrkpall. Ta mängib ise, treenib teisi ja on võtnud südameasjaks ka Kullamaa Võrkpallifestival korraldamise.

MTÜ Tervem Noarootsi – Marika Adman ja Ivika Eller – tegutseb mitmel terviserindel korraga. MTÜ eestvedamisel korraldatake nii spordi- ja liikumis- kui ka tervisliku toitumise üritusi, vaimse tervise tasakaalus hoidmiseks käsitöökursusi ja õpitubasid. Tegevustesse on haaratud kogu Põhja- Läänemaa.

Haapsalu Linna Algkool on tervist edendav kool, mille keskne mõtte on koolikeskkonna kujundamine selliseks, et õpilastel, õpetajatel, direktoril ja teistel – koolitädideni välja, oleks meeldiv ja hea koolis õppida või töötada. Koolis on suitsuprii klassid, on tervisepäevad, liikumispäevad. On olümpia ja perepäevad, on „Kiusamisest vaba kool“ ja rahvusvaheline tervisesõber Comeniuse projektides.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kourtney
9 aastat tagasi

Plesiang to find someone who can think like that

kannataja
10 aastat tagasi

Miks pealkirjas ainult Haapsalu inimeste nimed? Selline suhtumine siis maainimestesse- maakonna hääletoru…..