Kodukant ennistas Ene Sarapuu tööle

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

MTÜ Kodukant Läänemaa uus juhatus ennistas Ene Sarapuu tööle. Foto: Arhiiv
MTÜ Kodukant Läänemaa uus juhatus ennistas Ene Sarapuu tööle. Foto: Arhiiv

Kodukant Läänemaa uus juhatus ennistas neljapäeval tööle napilt kuu aega tagasi päeva pealt vallandatud tegevjuhi Ene Sarapuu.

Sarapuu ennistamist pooldas seitse juhatuse liiget, üks liige jäi erapooletuks.

Sarapuu oli eile taas tööl. Ta ütlest, et oli valmis selleks, et ei ennistata, aga nüüd on tal hea meel. “Loodan, et mul on piisavalt sära silmis, et jätkata,” sõnas Sarapuu.

Kodukandi eelmine juhatus oli Sarapuu ootamatult vallandanud 17. märtsil, st kolm päeva enne kui lõppes tegevjuhi konkurss. Sarapuu vaidlustas oma vallandamise töövaidluskomisjonis.

20. märtsil vahetus peaaegu täielikult Kodukandi juhatus, vanast juhatusest jätkavad vaid Nele Sõber ja Mardo Leiumaa.

Uus juhatus eesotsas Rein Kruusmaaga kuulutas tegevjuhi konkursi nurjunuks, sest polnud teada, kas Sarapuu saab töövaidluskomisjonis õiguse või mitte. Kui Sarapuu võitnuks, tulnuks ta nagunii tegevjuhi kohale tagasi võtta.

Samal põhjusel otsustas juhatus neljapäeval Ene Sarapuu Kodukant Läänemaa tegevjuhi kohale ennistada.

“Töövaidlus oli meie jaoks perspektiivitu. Juriidiliselt ei pidanuks vallandamise põhjused vett,” ütles Kruusmaa.

Tööle ennistatud Sarapuu võtab nüüd vaide tagasi ja jätkab tööd tähtajatu lepinguga. Töölt eemal oldud aja eest saab ta kompensatsiooni.

Kruusmaa lisas, et mainekahju vähendamiseks ennistati Sarapuu tööle.

Revisjonitoimkonna esimehena oli Kruusmaa juba varem märkinud, et eelmine juhatus viis Kodukandi juhtimiskriisi, pinged eskaleerusid ja juhtimistasandil oli palju segadust.

Viimaste kuude segaduse järel oleks uuel inimesel väga keeruline tööd üle võtta, sõnas Kruusmaa.

Kruusmaa lisas, et kannatanud mainega organisatsioon vajab kompetentset juhti nagu Ene Sarapuu.

Senise juhi jätkamine ei tähenda Kruusmaa sõnul seda, et muudatusi ei tule. Mis need täpselt on, ei osanud Kruusmaa konkreetselt öelda.

“Rohelise asemel punaseks me seinu ei hakka värvima,” sõnas ta. Kodukandi tegevmeeskond jätkab kolmeliikmelisena: täiskohaga Sarapuu ning poole kohaga koordinaatorid Lea Lai ja Larissa Mandel, kes enne töötasid samuti täiskohaga.

Juhatuse liige Mardo Leiumaa, kes Sarapuu ennistamise koosolekult küll puudus, ütles et ei ole kindel, kas ennistamine oli õige otsus.

Kui Sarapuu vallandamise põhjuseks oli usalduse kaotus, siis kas uus juhatus ikka on kõigi tagamaadega kursis, arutles Leiumaa.

Ka ei ole Leiumaa kindel, kas kolmele inimesele on tegevmeeskonnas tööd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali
10 aastat tagasi

Edu teile läänlased hääbumisel!

Prognoos.
10 aastat tagasi

MTÜ Kodukant Läänemaa vajab noort, kindla tuleviku visiooniga, rahvusvahelise koostöö võimekusega kindlakäelist tegevjuhti ja ühte samaväärset koordinaatorit ning raamatupidajat. Praegune kaader on igati vananenud.

Pillimees
10 aastat tagasi

Kui tegevjuht tegelikku vastutust ei võta ja juhatus tema vastutuskohustust ei fikseeri kirjalikult, seni ei muutu midagi.

anrusega nõus
10 aastat tagasi

No tee mis sa tahad aga külaliikumise mõju ju näha ei ole. Ääremaastumine jätkub samas vaimus sellega kui koptereite pealt veel raha ei jagatud. Miks see nii on ? Kas kodukant vastutab selle eest ? – ei. Miks maarahvas selliseid küsimusi ei küsi ? Mis mis kuradima kiigeplatside, kiviaedade ja ajupuidu ühiskonda te kasvatate siin ? Kui juhid hakkama ei saa tulevad uued. Aga see on südametunnistuse küsimus. Selle kohapeal on sarapuul töökoha säilitamise huvi ja sellel teisel kaadril ka kes seda masinavärki “juhib“

Andrus
10 aastat tagasi

Avalik katusorganisatsiooni rolli kandev ettevõtmine võiks rohkem avalikkusele selgitada mis kammajaa seal käib. Üks süüdistab teist, teine vaidlustab ja kolmas jätab tegemata ning süvitsi midagi ei selgitata. Kui täpselt ei räägita, tekivadki kuulujutud, kus igaüks paneb kuuldule oma versiooni otsa ja lõpuks on üks suur pudru ja kapsad, mis omakorda KKLM´i tõsiseltvõetavust õõnestab.
Nüüd tuleb raudselt miski vastus, et tegemist on KKLM´i siseasjaga, mida avalikkusele ei pea selgitama. 🙂