Võrdse palga päeval kell 14.36 algab palgalõhe teemaline arutelu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

palgavisioonEesti naised teenivad keskmiselt kolmandiku vähem kui mehed, palgavahet arvestades peaks nende tööpäev juba kell 14:36 lõppema. Täpselt sel kellaajal algab võrdse palga päeval 10. aprillil palgateemaline seminar, millele saab sõna sekka öelda kõigis maakonnakeskustes.

Eestis on Euroopa Liidu suurim sooline palgalõhe. Põhjuseid on erinevaid – sooline jaotumine hariduses ja tööturul, töö- ja pereelu ühitamise raskused, iganenud personalipraktikad.

  • Kas see on probleem, kui naised teevadki meestest erinevaid töid, mille eest makstakse vähem?
  • Aga see, kui sama töö eest makstakse mehele kolmandiku võrra rohkem?
  • Miks ei oska või julge naised ise oma palga eest võidelda?

Võrdse palga päeval 10. aprillil räägitakse sellest kõigis maakondades. Läänemaa seminar toimub Haapsalu kultuurikeskuses.

Ülekande vahendusel toimub Tallinna seminaril ettekanne, sellele järgneb igas maakonnas neljas voorus debatt, kus osalevad kohalikud arvamusliidrid. Arutelu tulemusi ja tekkinud küsimusi kommenteeritakse läbi audioühenduse ka teistele maakondadele. Tallinnas toimuvat arutelu otselülitusega maakondadesse saab jälgida ka veebist.

Päeva lõpuks teeb Tallinna seminari moderaator saadud tulemustest kokkuvõtted ja ekspert kommenteerib neid.

Vaata Palgavisiooni ülekannet kell 14:36 või tule ise kohale ja ütle sõna sekka.

Palgalõhe projekti korraldab sotsiaalministeerium Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments