Haapsalus sündis käte mudavann

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Käte mudavann. Foto: Haapsalu kolledž
Käte mudavann. Foto: Haapsalu kolledž

Disainer Arvo Pärensoni ja arstide koostöös on valminud käte mudavanni prototüüp, mis võimaldab käte mudaprotseduure teha ka kodus või tööl.

TLÜ Haapsalu kolledži juures tegutseva Tervisedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskuse (TERE KK) juhi Talis Vare sõnul on käte mudavanni loomise üks eesmärke viia muda kasutamine laiematesse massidesse.

„Vajadus selle järele on kindlasti,” ütles Vare. Ta tõi näiteks tehased, kuid miks mitte ka kontoritöötajad, kellel on arvutikasutamisest tingitud liigesevalud. 20 minuti pikkuse protseduuri võib läbi viia ka näiteks lõunapausi ajal.

Talis Vare ütles, et kuigi kätele saab mudavanni teha ka tavalises anumas, aitab TERE KK-s loodud seade muda kokku hoida — protseduuri tarbeks kulub seda umbes 2 kg —, lisaks on plastmassist vann seest vooderdatud, et muda protseduuri ajal ei jahtuks.

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu 1. aprilli paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Teige
9 aastat tagasi

When you think about it, that’s got to be the right anesrw.