Välisministeerium soovitab vältida igasugust reisimist Egiptusesse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Praegu püramiidide juures Gizas sellist melu ei näe, sest Egiptusesse reisimisest soovitatakse hoiduda. Foto: Urmas Lauri
Praegu püramiidide juures Gizas sellist melu ei näe, sest Egiptusesse reisimisest soovitatakse hoiduda. Foto: Urmas Lauri
Välisministeerium soovitab vältida igasugust reisimist Egiptusesse, sealhulgas ka turismikuurortidesse.

Välisministeerium on tõstnud reisiinfo viieastmelisel ohutasemete real Egiptuse ohuhinnangu eelviimasele ehk neljandale tasemele, mis tähendab soovitust tungiva vajaduseta riiki reisimist vältida.

“Risk uuteks suuremastaabilisteks rahvarahutusteks Egiptuses, nagu ka välismaalaste vastu suunatud terrorismioht on kõrgenenud,” märgib ministeerium ning soovitab suurenenud julgeolekuohu tõttu vältida igasugust reisimist Egiptusesse, sealhulgas ka turismikuurorteid.

Egiptuses viibivatel kodanikel soovitab ministeerium olla äärmiselt ettevaatlik ja kohapeal juhinduda võimalikult täpselt kohalike ametivõimude juhistest. Samuti soovitab ministeerium enne reisile asumist kindlasti konsulteerida kindlustusfirmaga reisikindlustuse osas, sest võimalike rahutuste levimisel ei pruugi kindlustuskate enam kehtida.

Välisministeerium tõstis Egiptuse ohuhinnangu neljandale ehk punasele tasemele viimati möödunud aasta augustis ning alandas seda kolmandale tasemele sama aasta septembris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments