Anett Vilipuu naaseb tugevalt Venemaa turniirilt kuuenda kohaga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Anett Vilipuu. Foto: Nõmme Kalju
Anett Vilipuu. Foto: Nõmme Kalju
Läänemaa parim naisjalgpallur Anett Vilipuu mängis tugeval turniiril Venemaal, Sotšis.

Kubok Spring CUP nime kandev turniir oli ka sellel aastal osavõtvate riikide poolest väga nimekas. Eesti U19 koondisse kuuluv jalgpallur saavutas Eesti rahvusnaiskonnaga väga kõrge kuuenda koha.

Alagrupis võideti Slovakkiat ja Iraani, kuid alla jäädi tugevale Ukrainale. Tänu võitudele saavutati alagrupis teine koht ja sellega sillutati tee veerandfinaali.

Veerandfinaali vastane USA oli tehnilisem, kiirem ja jõulisem ja vastu tuli võtta kaotus.

Anett Vilipuu: “Tugevate riikide vastu oli keeruline, nad hoidsid hästi palli ja olid väga tehnilised. Mainimata ei saa jätta vastaste kiire ja hea söödumäng.”

Pääsu eest viienda koha mängule tuli vastaseks alagrupis võidetud Slovakkia. Vilipuu hinnangul olid nad selleks mänguks hästi häälestunud.

“Olime enesekindlamad ja ka jõulisemad. Kuid vastased olid ka valmis. Nende kindel soov oli kätte maksta alagrupis saadud kaotuse eest” rääkis Vilipuu.

Mängu normaalaeg jäi viiki ja edasipääseja pidid otsustama penaltid.

“Kogu penaltiseeria oli närvesööv. Olin naiskonna viimane lööja ja realiseerisin selle kindlalt. Otsustavaks sai veel pärast minu lööki meie väravavahi tõrje,” ütles Anett Vilipuu.

Viienda koha mängus Rumeeniaga oli seis viigiline veel peale esimest poolaega, kuid lõpuks pidid eestlannad 2:5 alla vanduma. Nii nagu USA, Ukraina vastu, oli ka mäng Rumeeniaga raske. Vastaste tehnika ja mäng palliga ja pallita oli Vilipuu sõnul parem.

Eesti U19 koondisele turniiril seega kuues koht.

Mitte kunagi varem ei ole sellel turniiril Eesti naiskonnad alagrupist edasi pääsenud. Eesti koondis pidas turniiril kuus väga tugevat mängu ja saavutati kolm võitu ja kolm kaotust. Anett Vilipuu kandis koondises võtmerolli.

Kuigi tegemist oli treeneritele võimalus proovida ka erinevaid mängijaid, oli meie jalgpallineiu mänguminutite poolest neljas koondislane. Ta elas üle turniiril saadud kerge trauma ja täitis oma rolli rahvusnaiskonnas kiiduväärselt.

Anett Vilipuu: “See oli fantastiline ettevalmistus ennem Eesti meistrivõistlusi. Paremat ei saa nõuda. Kõik oli suurepärane, elamistingimused, korraldus. Käsime külastamas ka olümpiaparki. Soovin tänada vanemaid ja kõiki kaasaelajaid, kes minu tegemistega üritasid kursis olla.”

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments