SEB lülitab täna “Maa tunnil” tunniks ajaks elektri välja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

SEB lülitab täna “Maa tunnil” kell 20.30 tunniks ajaks välja panga reklaamtuled ja kontorites olevad tuled. SEB osaleb üleliigset elektrit välja lülitades mitmendat aastat rahvusvahelises „Maa tunnis“ (Earth Hour), mil inimesed ja organisatsioonid üle maailma lülitavad kohaliku aja järgi kell 20.30 üleliigse elektri tunniks välja.

Tunni eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu kliimamuutustele ja globaalsele soojenemisele ning panna inimesi rohkem mõtlema keskkonna hoidmisele. Looduskaitseorganisatsiooni WWF (World Wide Fund) algatatud kampaaniat „Maa tund“ tähistatakse Eestis juba seitsmendat korda.

Aktsioonist võtavad osa nii SEB Eesti kui teistes riikides asuvad pangad, lülitades välja pankade reklaamtuled ja kontorites olevad tuled. „Maa tund on hea näide ülemaailmsest liikumisest, mis lubab jätkusuutlikkusest rääkijatel oma sõnad tegudeks teha. Selleks, et ka meie lapsed saaksid väärilises elukeskkonnas elada, peame kõigepealt muutma enda suhtumist Maa ja maa ressursside kasutamise osas. Kuigi aktsioon kestab vaid tunni, loodame, et see paneb inimesi oma tegude üle mõtlema ka kaugemas tulevikus,“ kommenteeris „Maa tunnis“ osalemist SEB Eesti juhatuse esimees Riho Unt.

„Maa tunni“ eesmärk on vähendada süsinikdioksiidi hulka atmosfääris ning panna inimesed rohkem mõtlema keskkonnasäästlikule käitumisele. „Maa tund“ sai alguse Sydneyst 2007. aastal, kui 2,2 miljonit majapidamist oma valgustid üheks tunniks välja lülitasid. 2008. aastal osales aktsioonis juba 50 miljonit inimest, seega kasvas aktsioon ülemaailmseks jätkusuutlikuks liikumiseks. 2009. aastal oli liikumise eesmärgiks viia „Maa tund“ uuele tasandile, saavutades 1 miljardi inimese osalemine.

SEB Pank toetab keskkonnasäästlikku toimimist ka väljaspool antud aktsiooni. Alates 2010. aastast kasutab pank Rohelist Energiat. Käesoleva aasta algusest pakutakse kolmes SEB pangakontoris paberivaba teenindust eesmärgiga säästa puid, puhast vett ja energiat.

Evelin Allas
SEB kommunikatsioonijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Siim
10 aastat tagasi

See puhas raiskamine. Poisid Narvas kütavad ikka täie rauaga.