René Soom sai SEB publikupreemia

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Juuli Lill ja René Soom operetis "Savoy ball". Foto Harri Rospu
Juuli Lill ja René Soom operetis “Savoy ball”. Foto Harri Rospu

Lihulast pärit rahvusooper Estonia solistile René Soomile anti parima meessolistina eile üle SEB publikupreemia.

Rahvusooper Estonia kuldsponsor SEB Pank andis parima nais- ja meessolisti publikupreemia tänavu välja neljandat korda. Parima naissolisti preemia sai Juuli Lill.

Estonia koosseisuliste ooperisolistide seast selgusid võitjad vaatajahääletuse tulemusena ja kumbki publiku lemmik sai 1300-eurose preemia. Kõikide hääletajate vahel loosis Estonia teater välja kümme 20-eurost kinkepiletit.

René Soom on õppinud klassikalist laulmist G. Otsa nim. Tallinna Muusikakoolis ja Eesti Muusikaakadeemias ning täiendanud end mitmetel meistrikursustel.
Rahvusooperis Estonias on René Soom töötanud 1997. aastast, solistina 2005. aastast. Tema rollide hulgas on Don Quijote (Leigh’ „Mees La Manchast“), Schaunard (Puccini „Boheem“), Wolfram (Wagneri „Tannhäuser“), Achillas (Händeli „Julius Caesar“), Aristide de Faublas (Abrahami „Savoy ball“), Edwin ja Boni (Kalmani „Silva“) ja paljud teised.
Ta on pälvinud Marje ja Kuldar Singi nimelise noore laulja preemia (2006), Harjumaa teatripreemia (2009) ja Georg Otsa nimelise preemia (2012).
René Soom on esinenud külalisena ka Vanemuises, teinud koostööd Pärnu linnaorkestri ja Ooper-Kvartetiga ning osalenud KaivConsorti projektlavastustes. 1998. aastast on ta kaasa löönud sõnateatri „Varius“ tegemistes ja andnud koos trupiga etendusi Rootsis, USAs ja Kanadas.

Juuli Lill on õppinud laulmist Peterburi Konservatooriumis, Eesti Muusikaakadeemias, Viini Muusika- ja Esituskunstide Ülikoolis ning täiendanud end mitmel pool.
Juuli Lill on Rahvusooper Estonia solist 2006. aastast. Tema repertuaari kuuluvad Carmen ja Mercédes (Bizet’ „Carmen“), Brangäne (Wagneri „Tristan und Isolde“), Cornelia (Händeli „Julius Caesar“), Siébel (Gounod’ „Faust“), Tššaikovski rollidest Filipjevna, Olga („Jevgeni Onegin“) ja Krahvinna („Padaemand“) ning paljudes teistes.
Juuli Lill on osalenud solistina vokaalsümfooniliste suurvormide ettekannetel, esinenud kammerlauljana ja laulnud ooperirolle Nargen Opera etendustes.

„SEB ja Rahvusooper Estonia koostöö sai alguse 2003. aastal, mil alustasime Estonia toetamist kuldsponsorina. Publikupreemia on meie kena panus, kus koostöös teatrikülastajatega tunnustame soliste mitte ainuüksi saalis kõlava aplausiga,“ lausus SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments