22. märtsil tähistatakse rahvusvahelist veepäeva

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Rahvusvahelise veepäeva puhul annab Keskkonnaamet välja veeteemalise õpimapi, mis on heaks abimaterjaliks keskkonnateadliku veetarbija suunamisel ning väärtustab loodusressursse säästvat eluviisi.

Keskkonnaameti tellimusel on valminud veeteemaline õppemapp, mis koondab ühte raamatusse teemad alates veekaitsest ja kasutamisest kuni reovee puhastamiseni. Õppemapile töötatakse välja ka interaktiivne töölehtede kogu.

Õppemapp sisaldab terviklikku informatsiooni Eesti põhja- ja pinnavee, vee kasutuse, reostusallikate ning reovee puhastamise kohta. Eraldi peatükk keskendub sellele, kuidas vett säästa ja miks see on oluline. Samuti selgitatakse, mis on vee jalajälg ja kuidas seda arvutatakse. Kõiki teemasid illustreerivad joonised, kaardid ning mapi autorite Urmas Tartese ja Arne Aderi fotod.

“Töölehed on koostatud kolmele vanuseastmele – I, II ja III kooliaste. Mapis sisaldub ka kaart, millelt leiab infot Eesti vesikondade, jõgede, järvede, nitraaditundliku ala ning üleujutusohuga alade kohta,“ ütles Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Õppemappi jagatakse tasuta üldhariduskoolidele ning Keskkonnaameti koostööpartneritele. Mapp on pdf-formaadis kättesaadav ka Keskkonnaameti koduleheküljel

22. märtsil tähistatakse rahvusvahelist veepäeva, et pöörata tähelepanu olulistele veeprobleemidele kogu maailmas. Sel aastal keskendub veepäev veele ning energiale ning laiemaks eesmärgiks on teadvustada veetarbimise ja energiatootmise omavahelist tihedat seost.

Üleilmset veepäeva tähistatakse ÜRO eestvedamisel 21. korda. Varasematel aastatel on veepäeval räägitud muuhulgas ka veest ja loodusõnnetustest, veest ja tulevikust, veest ja naiste õiguste kaitsest, veest ja toidust ning veekvaliteedest ja linnade arengust.

Keskkonnaamet

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Google
9 aastat tagasi

Always a big fan of linking to bloggers that I love but do not get a good deal of link adore from.

giay da nam cao cap
10 aastat tagasi

I truly appreciate this blog. Keep writing.

DMV VA written test
10 aastat tagasi

Thanks-a-mundo for the blog post. Fantastic.

comeaumentarelamassamuscolare.weebly.com/
10 aastat tagasi

Great, thanks for sharing this blog.Thanks Again. Fantastic.

fx range trader scam
10 aastat tagasi

wow, awesome blog.Really looking forward to read more. Keep writing.

computer racks
10 aastat tagasi

Awesome article.Really looking forward to read more. Cool.

health plans
10 aastat tagasi

I really enjoy the blog post. Cool.

trade advisor pro software
10 aastat tagasi

Really informative article. Fantastic.

Options Mastery
10 aastat tagasi

Very informative article.Really looking forward to read more. Really Cool.

million hits secret review
10 aastat tagasi

I appreciate you sharing this blog post.Much thanks again. Great.