Vormsi kultuuripäev räägib maastikest

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Tänavustel Vormsi kultuuripäevadel rääkitakse Vormsi maastikest ja nende muutumisest. Foto Arvo Tarmula
Tänavustel Vormsi kultuuripäevadel rääkitakse Vormsi maastikest ja nende muutumisest. Foto Arvo Tarmula

Laupäeval on Vormsi rahvamajas traditsiooniline kevadine kultuuripäev, mille teema on tänavu Vormsi maastik.

Esimese ettekandjana räägib kell 11 maastikus leiduvatest objektidest pärandkultuuriuurija Lembitu Twerdianski.

12.45 jätkub kava arhitekt Ants Rajando ettekandega, kus ta tutvustab varase asustuse jälgi Vormsil. Kell 13.15 võtab jutujärje üle ajaloolane ja tõlkija Ivar Rüütli, kes räägib Vormsi maastikust ja topograafiast 19. saj. keskpaiga kirjeldustes.

Pärast lõunapausi esinevad Vormsi talharpajad ja rahvatantsurühm.

15.05 saab sõna geograaf Urve Ratas, kelle ettekandeteema on Vormsi maastikuline mitmekesisus.

Kl 15.40 peavad maakasutusest ja maastike kujunemisest eelmisel sajandil ettekande kahasse Ants Varblane ja Helgi Maurer. Lisaks ajaloo tutvustamisele toovad nad ka näiteid, kuidas tehakse tänapäeval Vormsis ja teistel saartel puis- ja rannaniiduhooldust.

Päeva lõpus võetakse päev aruteludega kokku

Kultuuripäeva, mida korraldab MTÜ Vormsi Selts koos Vormsi lasteaed–põhikooli ja Vormsi külaseltsidega, peetakse tänavu seitsmendat korda. Varem on räägitud saare ajaloost, käsitööst, elulaadist ja keskkonnast, muusikast, küladest ja haridusest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ai-ai
ai-ai

vaadates kava, tuleks see ümber nimetada Vormsi Metsa-ja Põllumajandus Päevaks…veel saab flaieritel teksti muuta

wpDiscuz