Laululuule „Lennula” all

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa ühisgümnaasiumis käivad 12.–13. märtsil „Keelte paabeli” nime kandvad võõrkeelepäevad, mis on sissejuhatuseks emakeelepäevale.

Kolmapäeval anti üritusele avalöök laululuule võistlusega.

Kurikuulsaks saanud „Lennula” laevalgusti all esitasid gümnaasiumiõpilased luulevormis poplaulude tekste, mille olid ise eesti keelde tõlkinud.

Ühisgümnaasiumi huvijuht Mairi Grossfeldt rääkis, et iga klass, kes soovis osaleda, valis loo ja enda hulgast ka esinejad. „Osalemine on vabatahtlik, seega oli õpilaste oma valik, kas nad soovivad kampa lüüa,” ütles Grossfeldt.

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori Leidi Schmidti sõnul haakuvad emakeele– ja võõrkeeltepäevad üksteisega suurepäraselt.

Neljapäeval kell 11.20 on kooli aulas võõrkeelsete ettekannete esitlus. Samal päeval on koolis ka tõlkimisvõistlus.

Reedese emakeelepäeva puhul võistlevad õpilased kell 10.30 e–etteütluses.

Võõrkeeltest on esindatud inglise, vene, saksa ja prantsuse keel. Kõrvale jäävad seekord soome ja rootsi keel, sest viimast on õpitud vaid algtasemel.

Fotod: Arvo Tarmula
IMG_6439
IMG_6458
Haapsalu ühisgümnaasiumi abituriendid Kristjan Tedremaa (vasakul) ja Kristo Allikas esitasid eile laululuule võistlusel poptähe Rihanna loo, võites sellga ka peaauhinna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
5 dollars
10 aastat tagasi

Im grateful for the article.Really thank you! Great.