Nädalavahetusel muutub ilm taas jahedamaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilmajaam lubab lund ja lörtsi. Foto: Urmas Lauri
Ilmajaam lubab lund ja lörtsi. Foto: Urmas Lauri

Nädalavahetusel muutub ilm taas jahedamaks ning oodata on ka lörtsisadu, vahendas BNS.

Teisipäeva öösel liigub madalrõhulohk ühes vihmahoogudega üle Eesti ja õhumass asendub jahedamaga. Puhub tugev edela- ja läänetuul, hommikuks pöördub tuul loodesse. Õhutemperatuur jääb vahemikku 0 kuni +4 kraadi. Päevaks tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Pilvi on vähe ja ilm sajuta. Loodetuul on võrdlemisi tugev kuni õhtuni ja siis rahuneb. Sooja on oodata 3-8 kraadi.

Kolmapäeva öö tuleb kõrgrõhkkonna servas mõõduka läänekaare tuulega. Ilm on sajuta, aga taevas kattub õhukese kõrge pilvekihiga. Õhutemperatuur jääb vahemikku -4 kuni +1 kraadi. Samal ajal läheneb Skandinaavia põhjatipule juba uus aktiivne madalrõhkkond, mis edasi Barentsi merele suundub. Madalrõhkkonna serva mööda jõuab Läänemere äärde uuesti soojemat õhku. Päeval on pilvi enam, aga sajuvööndi serv Eestini ei ulatu. Tuul puhub edelast ja läänest ning teeb tugevamaid puhanguid eelkõige põhjarannikul ja Peipsil. Sooja tuleb 4-8 kraadi.

Neljapäeval katab Lääne- ja Kesk-Euroopat kõrgrõhuala, põhja pool jätkub aktiivne tsüklonaalne tegevus. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile, seejuures kõrgrõhuala on veidi mõjusam. Ilm on sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Läänekaare tuul on rahulikum. Õhutemperatuur jääb öösel vahemikku -2 kuni +3 kraadi, päeval tuleb meretuulega rannikul sooja 4-5, sisemaal aga 8-11 kraadi.

Reedel jõuab Skandinaavia põhjatippu juba uus aktiivne madalrõhkkond ja selle lõunaserva mööda tuleb Läänemere äärde lisaports sooja. Ilm püsib sajuta. Öö on selgem, päeval kattub taevas õhukese kõrge pilvekihiga. Edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur jääb öösel vahemikku -2 kuni +3 kraadi, päeval tuleb sooja 4-10 kraadi.

Laupäeval liigub üle Skandinaavia Soome uus madalrõhkkond, laieneb üle Eesti ja toob saju. Hommikul ja päeval sajab enamasti vihma. Lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur jääb öösel vahemikku 0 kuni +4, päeval tuleb sooja 3-7 kraadi. Õhtul läheb sadu üle lörtsiks. Tuul pöördub läänekaarde ja võib väga tugevaks paisuda ning õhutemperatuur langeb.

Pühapäeval tuleb eemalduva madalrõhkkonna järel lörtsi. Öö võib tulla tormise loodetuulega, päeval puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur jääb öösel vahemikku -2 kuni +2 kraadi, päeval tuleb sooja 1-5 kraadi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments