Vaiko Vooremaa alustas jääpurjetamise DN-klassi EMi medalikursil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vaiko Vooremaa sai MMil neljanda koha, EMil hoiab ta medalikurssi. Foto: Arvo Tarmula
Vaiko Vooremaa sai MMil neljanda koha, EMil hoiab ta medalikurssi. Foto: Arvo Tarmula

Pärast eile Haapsalus lõppenud jääpurjetamise DN-klassi MMi jätkati täna samas Euroopa Meistrivõistlustega, kuhu jäid omavahel uuesti paremusjärjestust selgitama pea kõik MMil osalenud sportlased.

Eesti esinumber, äsja MMi neljanda kohaga lõpetanud Vaiko Vooremaa Kalev Jahtklubist oli heas hoos ning tõusvas joones kohtadega 4-3-2 lõpetas ta esimese võistluspäeva 2. kohal maailmameister poolakas Jabłoński järel.

Hommikul lükkusid stardid tuule puudusel edasi, kuid alates kella ühest pärastlõunal hakkas puhuma vaiksemapoolne puhanguline tuul 2-4 m/s. Peegelsile super tingimustes, kuid juba veidi pehmevõitu jää ja selge päikseline ilm pakkusid suurepäraseid tingimusi, et kuldgrupile pidada 3 sõitu ning hõbe- ja pronksgrupile 2 sõitu.

Maailmameister Karol Jabłoński ei jätnud kahtlust sellele, kes on DN-klassi valitsev kuningas – kolme sõidu võit kinnitas tema üleolekut kogu ülejäänud laevastikust.

Tõusvas joones tulemustega jätkas täna eile MMi neljanda kohaga lõpetanud Vaiko Vooremaa Kalev Jahtklubist – neljanda, kolmanda ja teise koha ning üheksa punktiga lõpetas Vaiko võistluspäeva teisel kohal. 22 punktiga on kolmandal kohal lätlane Madars Alvikis.

Rõõmu teevad ka teiste eestlaste suurepärased kohad esimese EMi võistluspäeva lõpuks.

Neljandal kohal on 24 punktiga Argo Vooremaa Kalev Jahtklubist (kohtadega 6-4-14), viiendal kohal 35 punktiga jätkab Jaan Akermann Pärnu Jahtklubist (kohad 12-15-8), 47 punktiga on kümnendal kohal Mihkel Kosk Pärnu Jahtklubist (kohad 3-40-4). Seega neli eestlast esikümnes ja 31. kohal kuldgrupis jätkab ka Karl-Hannes Tagu. Kuldgrupis võistleb 51 sportlast.

MMil kuldgruppi pääsenud Kevin Grass Saaremaa Merispordiseltsist ja Martin Aljaste Pärnu Jahtklubist kuldgruppi ei pääsenud ja nemad jätkavad võistlemist hõbegrupis. Siin lõpetas 55 võistleja hulgas täna kahe sõidu järel 7. kohal Johannes Puusepp Pärnu Jahtkubist.

Pronksgrupi esikolmik kuulus tänase kahe sõidu järel eestlastele – parima koha sõitis välja Eigo Helimets Tartust Jahtklubist Merikotkas, teisel kohal Risto Riim Saaremaa Merispordiseltsist ja kolmandal kohal Johanna Saareke Pärnu Jahtklubist.

Ott Kallas

Tulemused leiab siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments