Jääpurjetamise DN-klassi EM ja MM toimuvad Haapsalus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jääpurjetamise DN-klassi MM- ja EM-võistlused peetakse Haapsalus. Esimestena on kohal Šveitsi jääpurjetajad. Foto: Arvo Tarmula

Jääpurjetamise DN-klassi MM- ja EM-võistlused peetakse Haapsalus. Esimestena on kohal Šveitsi jääpurjetajad. Foto: Arvo Tarmula
Jääpurjetamise DN-klassi MM- ja EM-võistlused peetakse Haapsalus. Esimestena on kohal Šveitsi jääpurjetajad. Foto: Arvo Tarmula

Täna otsustasid jääpurjetamisjuhid, et tänavused Poolasse kavandatud jääpurjetamise DN-klassi MM- ja EM-võistlused püeetakse Haapsalus.

Nädala algul käidi Poolas, Leedus ja ka Eestis eri paikades uurimas, kus on suurvõistluste jaoks parimad jääolud.

Võistluste peastaap on sanatoorimus Laine, teatati rahvusvahelise DN-klassi jääpurjetamise liidu kodulehel.

“See on suurepärane uudis,” ütles spaahotelli Laine juhataja Irene Väli. “Arvan, et peame tänama eelkõige kohalikke jääpurjetajaid eesotsas Vaiko Vooremaaga, kelle lobitöö on need võistlused meile toonud.” Veel eelmisel nädalal hindas Vooremaa tõenäosost, et võistlused Haapsallu kolitakse, 50 protsendiliseks.

“180 sportlast, 20 jääpurjetamisjuhti, hulk ajakirjanikke,” loetles Irene Väli. “Igal juhul saab Haapsalu taas heal moel pildile.”

Kuigi spaatrutiste on Haapsalus ka veebruaris-märtsis, on sellise rahvahulga majutamine nagu värske sõõm õhku talveunes Haapsalu majutusasutustele. “Pooled jääpurjetajaist mahuvad meile (Lainesse), ülejäänud peatuvad teistes hotellides,” rääkis Irene Väli. Sportlastele on oluline, et oldaks võimalikult lähedal staabile, st Lainele, nentis Väli.

“Ungarlased ja šveistslased on juba lahejääl treenimas, kohe peaksid Haapsallu jõudma ka rootslased,” rääkis purjetamishuviline Lauri Väli. “Aitan Vaikot (Vooremaa) võistluste korraldamisel, et ta saaks oma põhitegevusega, see tähendab võistlusteks valmistumisega tegelda.” Jääpurjetajad on Väli sõnul hea ning hakkaja seltskond. “Saavad suurepäraselt ise hakkama,” lisas ta. “Loodame, et peab ilma ning saame Haapsalus suurepärased võistlused pidada.”

“Loodan, et oleme valmis neid (jääpurjetajaid) vastu võtma ja korralikult teenindama,” lausus Irene Väli, lisades, et kasu peaks suurvõistlustest saama lisaks majutuskohtadele ka Haapsalu söögikohad ja kauplused.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Misasja?
10 aastat tagasi

Mis kasu on uudisest, mille juures ei ole mingit kuupäeva ega kellaaega?
Millal toimub võistlus? Juunis? Juulis?? Augustis???
Anna taevas ajakirjanikule ajusid kirjutada ka sellest, mis on oluline, mitte muud jampsi…

See on
10 aastat tagasi

…tõesti väga hea uudis….