Linnavolikogu keskfraktsioon tahab toetada muusikakooli klaverifondi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu keskfraktsioon tegi ettepaneku vähendada volikogu personalikulu 3000 euro võrra ja suunata see summa muusikakoolile klaverite renoveerimiseks.

„Kellegi heaolu sellega ei vähene,” selgitas volikogu esimees Jaanus Karilaid personalikulu vähendamist. Personalikulu on praegu eelarves 80 000 eurot, volikogu eelarve kokku on 89 520
eurot.

Muusikakooli klaverid on väga halvas seisukorras, kirjutas Lääne Elu veebruari alguses. Renoveerimist ootab neli kontsertklaverit, igaühele kulub 2000–4000 eurot, aga muusikakoolil selleks raha ei ole.

Seepärast tegi Läänemaa ainus klaverihäälestaja Ants Tulvik Haapsalu muusikakoolile ettepaneku asutada fond, kuhu koguda raha kooli kontsertpillide korrastamiseks.

„Muusikakooli pillide seis on katastroofiline,” on Tulvik Lääne Elule öelnud.

Kui keskfraktsiooni ettepanek volikogus läbi läheb, tuleb volikogul vastu võtta linna esimene lisaeelarve, sest 2014. aasta eelarve on jaanuaris vastu võetud.

Keskfraktsiooni ettepanekut hakkab esmalt arutama volikogu juhatus, kes koguneb istungi päevakorda arutama sel neljapäeval.

Ettepanekule on alla kirjutanud linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni kõik kuus liiget: Jaanus Karilaid, Helle Saarsoo, Andreas Rahuvarm, Juliana Sommermann, Natalia Koropets ja Heikki Sool.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
riina
10 aastat tagasi

Lastele saadakse klaverid korda ja ikka mingi krimpsus vanamehenäss viriseb,
Tubli tegu Karilaid ja Sukles!

Tulev
10 aastat tagasi

ära vingu palun. palun. hea et raha omavahel laiali ei jagatud, kuhugi tuulde. läheb vähemalt tarviliku asja jaoks.

Johannes
10 aastat tagasi

Järjekordne näide sellest, et linnaametnikel puudub täielik ülevaade linnast. Just võeti vastu linna eelarve ja kohe järgmisel volikogu istungil hakatakse lisaeelarvet vastu võtma ning raha ümber jagama. Kas Karilaid ei näinud, et volikogule on raha liialt palju eraldatud? Kas linnaametnikud ja muusikakooli direktor ei teadnud, et kõik neli klaverit vajavad kõpitsemist? Teinud igal aastal ühe kaupa, oleks linnaeelarvele ka valutum. Jääb mulje, et tegeldakse rohkem näitemänguga, selleks et saada rohkem pildis olla. Jõudu ka edaspidiseks!