Kuus noort Läänemaa jalgpallurit on Eesti koondiste huviorbiidis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Anett Vilipuu. Foto: Nõmme Kalju
Anett Vilipuu. Foto: Nõmme Kalju

Läänemaa jalgpalluritele on aasta esimesed kaks kuud olnud väga tihedad. Meie noored võtavad usinasti osa noorteturniiridest. Selgunud on Läänemaa naiste saalimeister ja sama tiitlit püüavad viieetapilisel turniiril ka Läänemaa meeskonnad.

Rõõmustavat on aga veel. Nimelt on viimasel aastal erinevate Eesti rahvuskoondiste uksed taas lahti meie mängijatele.

Eesti saalijalgpallikoondises teeb head mängu Palivere noormees, oma isa Väino Munskindi käe all jalgpalluriteed alustanud Rasmus Munskind.

Noortekoondise kutse on saanud meie praegune naisjalgpallur number üks, Anett Vilipuu. Hetkel on neiu ravimas vigastust, kuid ta on optimistlik: “Märtsi teisel nädalavahetusel on meil koondise kogunemine. Loodan kindlasti siis rivis olla, hooaeg on ees ja soovin hästi esineda,” rääkis Vilipuu.

Vigastusega võitleb ka juba kolmandat aastat Eesti rannajalgpallikoondisse kutsutud, Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi kasvandik Priit Mäeorg. Valmistunud on ta hooajaks hoopis teisiti, kui eelmisel kahel aastal, mil ta kogus tarkusi Brasiilias. “Kannavigastus tuleb välja ravida. Tore kuulda, et olen taas kanditaatide hulka arvatud. Meil on nüüd uus treener. Esimene kogunemine on juba sel reedel, 21. veebruaril,” ütles Mäeorg. Tänavu on rannakoondisel ees Euroliiga turnee ja samuti maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturnee.

Mullu veel Risti koolis õppinud Kert Krusel on viimastel aastatel noortekoondistesse kuulunud. Sellel hooajal vahetas noormees klubi, Nõmme Unitedist viis ta tee Nõmme Kaljusse ja tema endine treener Erki Kesküla usub, et ta ka sellel aastal esindab Krusel U18 koondist.

Läänemaa Jalgpalliklubi U15 mängija Karmo Einmann on noormehe treeneri Aavo Tomingase sõnul samuti koondise huviorbiidis.

Käesoleval nädalal toimuvale Eesti U17 noormeeste laagrisse on esmakordse kutse saanud aga Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi (treener Jaanus Getreu) keskkaitsja Kristjan Kadakas.

Jalgpallihooaeg algab varsti ja loodame, et läbi mängude jääb Eesti rahvuskoondiste treenerite silm peale veel mitmele meie maakonna mängijale.

Jaanus Getreu

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments