Lääne Elu paberleht 30. jaanuaril

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Aliide Hints alustab oma pagarikojas saiade küpsetamist hommikul kell pool kuus. Foto: Arvo Tarmula
Aliide Hints alustab oma pagarikojas saiade küpsetamist hommikul kell pool kuus. Foto: Arvo Tarmula
Aliide Hints alustab oma pagarikojas saiade küpsetamist hommikul kell pool kuus. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu lapsed saavad sügisel tasuta koolitoidu

Haapsalu linnavolikogu võtab reedel vastu tänavuse linnaeelarve, mis täidab ühe valimislubaduse — 1. septembrist on Haapsalu kolmes koolis koolitoit tasuta. Lapsevanemale tähendab see umbes 15 euro suurust säästu lapse pealt kuus.

Ohhoo: Läänemaal toodeti elektrit rohkem kui tarbiti ja madal veetase segab parvlaevaliiklust Heltermaa–Rohuküla liinil.

Uskudes raudtee taastamisse

Riigikogu liige Neeme Suur kirjutab, et reisirongiliiklus vajab kogu Eestis doteerimist ja Haapsalu liini toetusvajadus pole hullem Viljandi, Valga või Riisipere omast.

Raudtee taastamiseks on lootust

Riigikogu liige Lauri Luik usub, et järgmine majandusminister suhtuks Haapsalu raudtee taastamisse palju mõistvamalt kui IRLi kuuluv Juhan Parts.

Haapsalu korjab jäätmejaamad kokku

Haapsalu linnavalitsus likvideerib linnatänavailt kõik keskkonnajaamad ja avab Lihula maantee viadukti juures ühe suure jäätmekäitluspunkti, et hoida linnaeelarves kokku 50 000 eurot.

Linnapildist kaovad suuremad sorteerimiskeskused, üksikud pakendi– või paberikonteinerid jäävad alles.

Virtsu sadam saab ainulaadse lainemurdja

Saarte Liinid tahab sel aastal korrastada Virtsu sadama, parandades tingimusi väikelaevade vastuvõtmiseks.

Lühidalt: Nõva kavandab külakeskust, Läänemaa lapsed vaesemate hulgas, saiad läksid ahjus kõrbema, Lihulast varastati puulõhkumismasin.

Korterite müügiturg Haapsalus on stabiilne, üüriturg väga aktiivne

Pindi Kinnisvara 2013. aasta turuanalüüsi järgi on Haapsalu üks viiest Eesti linnast, kus korterite hinnad aasta jooksul tõusu asemel langesid. Haapsalu maaklerid aga hinnalangust ei tunneta.

Kolm Haapsalu kinnisvaramaaklerit annavad aru, millise hinnaga võiks Haapsalus saada paneelmajakorteri ja kuidas on seis eramute ning väga nõutud puumajakorteritega.

Aliide Hints tunneb hästi nii oma tööd kui ka kliente

„Soe sai ja soe süda — perenaine tasane,” seisavad Aliide pagarikoja müügileti kohal Juhan Liivi luuleread, küll pisut muudetud kujul.

„Ei usu hästi, et tasane olen,” nendib Aliide Hints (56) sõbralikult naerdes. „Päris tasane ei saaks hakkama ettevõtjana, sest kõik istuksid pähe.”

Just üksikettevõtja Aliide Hintsi ja tema väikese pagarikoja Uuemõisa mõisa endises abihoones valis töötukassa eelmisel nädalal Läänemaa aasta tööandjaks.

Matemaatikaolümpiaadil osales 123 last

Läänemaa matemaatikaolümpiaadil osales 123 last ja noort, kellest vaid üks saavutas ülesandeid lahendades maksimumtulemuse.

Haapsalu põhikooli 4. klassi õpilane Joosep Plamus lahendas kõik õigesti ja saavutas suurima võimaliku tulemuse. Kõige arvukamalt olid esindatud 4.–7. klassi õpilased.

Lääne Elu avaldab kaks näidisülesannet – proovi lahendada!

Osale Lääne Elu ennustusvõistlusel “Sotši 2014”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hmm
10 aastat tagasi

eksivad kõik, ka lugejad ja iga päev. Ilus on kui vabandatakse ja ise apsakas klaaritakse. Millal sina, lugeja, viimati vabandasid, või pole sul elus kunagi eksimusi olnud ? 🙂

lugeja
10 aastat tagasi

Jälle ämber, nii juhtub pidevalt, lahe.

Toimetaja
Lehte Ilves
10 aastat tagasi

Vabandan homse paberlehe lugejate ja asjaosaliste ees eksitava info pärast. Linnavalitsus esitas volikogule vapimärgi kandidaatidena Alge Vare ja Leini Vahtrase. Minu loos sattus Leini Vahtrase asemele Andres Ammas. Tema kandidatuuri esitas kultuurikomisjon. Alge Vare oli ka kultuurikomisjoni kandidaat.
Lehte Ilves