Ilon Wiklandile meeldis uuenenud Imedemaa

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21

Täna Haapsalus Iloni Imedemaa uut väljapanekut vaatamas käinud kunstnik Ilon Wikland jäi nähtuga väga rahule. “Te olete teinud suurepärase töö,” oli Wikland liigutatud.

Kuigi põhjaliku remondi läbi teinud Iloni Imedemaa uksed on juba enam kui nädal aega külastajatele valla olnud, oli ametlik avamine täna, mil Ilon Wikland ise tehtut kaema tuli. Sündmust austas kohaolekuga ka kultuuriminister Urve Tiidus ja Rootsi suursaatkonna esindaja Anna Duse.

Galeriis ringkäigu teinud Wikland kiitis mitut puhku väljapaneku kujundanud Tea Tammelaant ja kogu muuseumi meeskonda. “See on väga ilusasti kokku pandud ja mul endalgi oli väga huvitav näha,” ütles Wikland. Ta lisas, et paljude joonistuste puhul ei tulnud tal endalegi enam meelde, et ta need kunagi joonistanud on.

Eriti rahule jäi Wikland sellega, kuidas keskkonda paigutatud väikesed nukud vana ekspositsiooniga võrreldes nüüd hoopis paremini esile tulevad, samuti meeldis talle mõte näitusepilte vastavalt aastaajale vahetada.

Iloni Imedemaa pidulik avamine meelitas kohale ka hulga lapsi, kes kasutasid juhust kuulsat kunstnikku oma silmaga näha ja tema autogrammiga trükilõhnalist “Kullakese” raamatut omandada.

Pikemalt saab Iloni Imedemaa avamisest lugeda teisipäevasest Lääne Elust

Ilon (1)

Ilon (2)

Ilon (3)

Ilon (4)

Ilon (5)

Ilon (6)

Ilon (7)

Ilon (8)

Ilon (9)

Ilon (10)

Ilon (11)

Ilon (12)

Ilon (13)

Ilon (14)

Ilon (15)

Ilon (16)

Ilon (17)

Ilon (18)

Ilon (19)

Ilon (20)

Ilon (21)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hehh
10 aastat tagasi

Ise olete taskus 😀 Täitsa seljataga ju.

Kalle
10 aastat tagasi

taskus mis taskus. Kui Lipstokiga kohtub, võtab välja.

Vaatleja
10 aastat tagasi

või äkki on need käed tal selja taga, siis vabandust.

Vaatleja
10 aastat tagasi

Linnapeal või ükskõik millisel meesterahval ei ole kohane käed taskus vanaprouaga vestelda.