Raamatukogus näeb pärlikunsti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa raamatukogus täna avatud näitusel demonstreerivad Pärnu slaavi kultuuriseltsi naised peamiselt kaelaehete ja käevõrude kaudu oma pärlitööoskust.

Näituse „Võlumaailm pärlitest” eksponaadid on valminud Pärnu slaavi kultuuriseltsi Jaroslavna pärlitööringides, kus on osalejaid alates lastest kuni eakate naisteni. „Siin näitusel on väljas peamiselt täiskasvanute tööd,” selgitas juhendaja Varvara Jerilova (fotol).

Näitusehete valmistamiseks on kasutatud mitmesuguseid tehnikaid ja neid ka omavahel kombineeritud. Jerilova sõnul on raske esile tuua, millist ehet on kõige keerulisem valmistada. „Ma ei ütleks, et on raske ja keeruline, vaid osad tööd on väga mahukad. Mõne asja saad valmis paari tunniga, teine võtab aga kauem aega,” selgitas ta.

Varvara Jerilova sõnul hakkas ta pärlikunstiga tegelema 1990. aastate lõpus, olles paljuski iseõppija. „Nüüd on pärlitööga kerge tegelda, sest internetis on palju infot ning ka materjalid on ilusad ja kättesaadavad,” ütles Jerilova.

Pärnu slaavi seltsil Jaroslavna on Jerilova sõnul kaks peamist tegevusala — käsitöö ja muusika. Seltsil on Pärnus Rüütli tänaval oma ruumid, kus korraldatakse nii töötubasid kui ka näitusi.

Läänemaa raamatukogus saab Pärnu slaavi kultuuriseltsi naiste näputööd näha 8. veebruarini, mil koos näituse lõpetamisega toimuba ka pärlitöö töötuba. Varvara Jerilova lubas, et töötoas jõuab ka algaja pärlitega katsetaja mida lihtsat valmis meisterdada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments