Kirikuõpetajad käivad sel nädalal kolleegidel külas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Selle nädala igal õhtul on Haapsalu mõnes koguduses palvus, kus kõneleb teise konfessiooni vaimulik. Sel viisil osalevad Haapsalu kogudused alliansspalvenädalal.

1846 alguse saanud allianssliikumine peab tähtsaks evangeelse kristlaskonna omavahelise suhtlusvõrgu loomist ja ühendab kristlikke konfessioone.

Eesti evangeelne allianss on üksikkristlasi, kristlikke kogudusi, uskkondi ja kirikutevahelisi organisatsioone ühendav võrgustik. Eesti evangeelse alliansi president on Rapla koguduse õpetaja Mihkel Kukk.

Tänavune palvenädal on pühendatud Tšehhile — palvetatakse Tšehhi usuelu eest. Palvenädal algas pühapäeval teenistusega õigeusu kirikus promenaadil, seal kõneles baptisti koguduse pastor Eenok Palm.

Esmaspäeval oli palvus Jaani kirikus, siis kõneles Peeter Vikman vabakogudusest. Teisipäeval oli palvus adventistide palvemajas, seal kõneleb metodisti kiriku pastor Urmas Rahuvarm. Kolmapäeval kõneleb metodisti kirikus luteri koguduse õpetaja Tiit Salumäe.

Neljapäeval on palvus baptisti palvemajas, kõneleb õigeusu preester Jüri Ilves. Reedel on palvus baptisti palvemajas, kõneleb Peeter Vikman. Laupäeval ja pühapäeval on palvused vabakoguduses, kõnelevad vastavalt Eenok Palm ja Urmas Rahuvarm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
lemvalk,58087224
9 aastat tagasi

räägitakse erinimelistest kogudustest kui konfessioonidest…jättes muljet,nagu oleks tegemist yhejasama usuga,Piiblil põhinevaga,P. baseeruvaga aga tegelt´ nii ei ole,kuna õpetused on oluliselt erinevad !!! ja samas ykski neist ´konfessioonidestt ´ ei põhine,ei baseeru Piiblil !!!…