Terroriakt Volgogradi raudteejaamas nõudis paarkümmend inimelu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Volgogradi raudteejaamas kärgatas arvatavasti enesetaputerroristi korraldatud plahvatus, kus Volgogradi oblasti juhtkonna andmetel hukkus 18 inimest, kirjutab Postimees.

Nii Eesti president Toomas Hendrik Ilves kui ka välisminister Urmas Paet avaldasid seoses Volgogradi raudteejaamas toimunud terrorirünnakuga Venemaale kaastunnet.

„Selline tragöödia aastavahetuse eel, kui paljud sõidavad koduste juurde, on eriti õõvastav,“ ütles president Ilves kaastundeavalduses.

„Avaldan kaastunnet plahvatuses hukkunute lähedastele ning kõigile, keda ränk terrorirünnak puudutab,“ ütles välisminister Urmas Paet. “Eesti mõistab terrorismi hukka. Plahvatuste korraldamine ning inimeste tapmine ja vigastamine on jõhker kuritegu,” lisas ta.

Politsei sai Volgogradi raudteejaamas toimunud intsidendist teada kell 12.45. Viimaste andmete järgi lõhkes pomm välisukse ja pöörduste vahelisel ala. Lõhkekeha õhkis naissoost enesetaputerrorist, kes ei pääsenud metallidetektorist mööda.

Lööklaine tõttu purunesid nii esimese kui teise korruse aknad.

Päästetööd alles käivad, jaamahoone juures on hulganisti kiirabi- ja politseiautosid. Sündmuskohal töötab enam kui 50 eriolukordade ministeeriumi eksperti. Õnnetuspaigale saadeti kaks AN-148 lennukit ja üks IL-76, mis on varustatud meditsiiniseadmetega. Need toimetavad vigastatud Moskva haiglatesse.

Prokuratuur algatas juhtunud uurimiseks kriminaalasja paragrahvide alusel, mis puudutavad terroriakti ja relvade ning lahingumood illegaalset kasutamist.

Volgogradi raudteejaam on tähtis transpordisõlm paljude lõunaregioonide jaoks. Iga päev läbib seda enam kui 3500 reisijat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments