Arnold Aljaste sai välisministeeriumi teeneteristi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Välisminister Urmas Reinsalu andis Arnold Aljastele välisministeeriumi teeneteristi. Foto Marko Mumm/välisministeerium

Välisminister Urmas Reinsalu andis täna välisministeeriumis teeneteristid, läänlastest pälvis selle Arnold Aljaste.

Arnold Aljaste on Eesti Memento Liidu ja Läänemaa Memento juhatuse esimees, aktiivne kaitseliitlane ja abipolitseinik.

Välismisteerium andis teeneteriste välja esimest korda. Aumärkidega tunnustati endisi ja praegusi diplomaate, välispoliitiliste teemadega tegelevaid ajakirjanikke, mitmeid endisi välisministreid ja ühiskonnategelasi, kes on silmapaistvalt panustanud Eesti iseseisvuse kindlustamisse ja huvide edendamisse maailmas.

Teenetemärgi sai kokku 34 inimest nii Eestist kui ka välismaalt, kel on silmapaistvaid teeneid Eesti iseseisvuse ja huvide edendamisel maailmas.

„Olen väga tänulik neile inimestele, kes on teinud südamega tööd selle nimel, et mõtestada Eesti tulevikku maailmas, töötanud selle nimel, et Eesti julgeolek oleks tagatud, toetanud Eesti ettevõtteid eksporditurgudel ja esindanud Eestit maailmas,“ ütles välisminister Reinsalu. Ta lisas, et just sellised inimesed on meie riikluse selgroog. „Meil on ainult üks Eesti, mida hoida ja armastada. Tänu sellistele inimestele on Eesti tugevam.“ sõnas välisminister.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peoleo
2 aastat tagasi

Väga tubli mees ja õige valik. Palju õnne !!

Orden
2 aastat tagasi

Edu Arnldile!