Energiaturg.ee: üldteenuse marginaalide keskmine hind tõusis novembris 6%

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Üldteenuse osutajate avaldatud marginaalide keskmine hind oli novembris kuus protsenti kõrgem kui eelmisel kuul, näitab sõltumatu võrdlusportaali Energiaturg.ee analüüs. Suuremad võrguettevõtjad langetasid hindu, väiksemad tõstsid marginaale või jätsid selle samale tasemele.

„Novembris oli üldteenus tarbijale elektripakettidest kallim valik ja on seda olnud viimased neli kuud, mistõttu tasuks ka üldteenuse kasutajatel langetada valik paketi kasuks. Novembrikuu marginaali keskmine hind oli 11 kuu jooksul üks kõrgemaid. Seni on hinnatasemed olnud väga erinevad – soodsaim marginaali hind on olnud 0,18 senti, kalleim 3,39 senti,“ ütles Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Tamme sõnul annab uue aasta alguses ilmuv statistika täpsemalt aimu üldteenuse kasutajate arvust ja sellest, kui palju mõjutas elektrimüüjate aktiivsem müügitegevus novembris-detsembris tarbijate käitumist ja elektripaketi valikuid.

Kõige soodsam üldteenuse marginaal oli novembris võrguettevõtjal AS Anne Soojus, 0,24 senti ühe kWh kohta koos käibemaksuga. Kõige kallim marginaal oli Kuvart OÜ-l, 2,48 senti ühe kWh kohta koos käibemaksuga.

Suurematest võrguettevõtjatest oli oktoobris üldteenuse marginaal kWh kohta kõige madalam VKG Elektrivõrkudel, 0,65 senti koos käibemaksuga, millele järgnesid Eesti Energia (Elektrilevi nimetatud üldteenuse osutaja) 0,72 ja Imatra Elekter 0,87 sendise marginaaliga.

Energiaturg.ee on sõltumatu võrdlusportaal sobiva elektrilepingu sõlmimiseks, mida arendavad koostöös Advokaadibüroo GLIMSTEDT, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz