Maksu- ja tolliameti e-teenustes on 25.–29. detsembrini katkestus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Seoses andmebaasi serverite vahetuse ja andmete migratsioonitöödega ei toimi 25.–29. detsembrini e-maksuameti teenused ega sealtkaudu ligipääsetavad rakendused ja X-tee teenused.

Samuti ei toimi antud ajavahemikul avalikud päringud maksu- ja tolliameti andmebaasidesse, teatas amet.

Maksuvõlaga seotud päringuid nii e-maksuametis kui ka teenindusletis ei ole võimalik teostada ajavahemikul 25. detsembrist kuni 2. jaanuarini.

Samuti ei saa kliendid 25.–29. detsembrini kasutada oma maksu- ja tolliameti ettemaksukontodel olevat raha või maksude tasumise tähtaja pikendamiseks esitatud tagatist. Tollivormistusel tasumisele kuuluvaid maksusummasid saab sel ajal maksta sularahas või deebetkaardiga.

Õnnemängu mängimise piirangutega isikute nimekiri jääb katkestuse ajaks tööle 23. detsembri seisuga. Uusi piiranguid pole katkestuse perioodil lisada võimalik.

Piiriületusel ja tolliprotseduuridele suunamisel ning EMCS süsteemis tuleb kasutada asendustoiminguid, mis võivad tavalisest mõnevõrra pikemalt aega võtta.

Kui on teada, et katkestuse perioodil on vaja kütust erimärgistada, palub amet eelteate esitada enne infosüsteemide katkestuse algust.

Maksu- ja tolliameti infosüsteemide katkestus ei ole takistuseks kohustuste õigeaegsel täitmisel. Makseid saab maksu- ja tolliameti pangakontodele teha ka infosüsteemide katkestuse ajal, jälgides pangapoolseid piiranguid pangateenuste kättesaadavuse osas ning võttes arvesse pankadevaheliste ülekannete teostamiseks kuluvat aega.

Ajavahemikul 25.–29. detsembril maksu- ja tolliameti pangakontole laekunud summad on isiku ettemaksukontol näha infosüsteemide taaskäivitamise järel sama päeva jooksul.

Selle ajavahemiku valis amet infosüsteemide katkestuseks põhjusel, et pühade ja nädalavahetuse tõttu jääb katkestuse perioodi vaid üks tööpäev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments