Üle 600 ajateenija tõotas ustavust Eesti Vabariigile

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile andsid Tallinnas Jüriöö pargis traditsioonilisel pidulikul rivistusel kaitseväelase truudusetõotuse 146 äsja sõduri baaskursuse lõpetanud Vahipataljoni ajateenijat, teatas Kaitseväe peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakond.

Kirde kaitseringkonnas andis truudusetõotuse 471, Kalevi jalaväepataljonis 90 ja logistikapataljonis 46 oktoobris teenistust alustanud sõdurit.

Vahipataljoni ülema major Kaido Sirmani sõnul kinnitasid ajateenijad tõotusega, et võtavad Eesti riigi vabaduse hoidmist ja kaitsmist väga tõsiselt.

“Värskelt antud tõotus ei ole pelgalt kinnitus sõduri baasväljaõppe läbimisest, vaid seob teid Eesti iseseisvuse ja vabaduse kaitsmisega kogu eluks,” ütles major Sirman oma kõnes.

Vahipataljoni ajateenija reamees Matis Leima sõnul peab iga Eesti kodanik austama oma rahvast ja riiki ning läbima ajateenistuse.

“Arvan, et iga noormees peab oma riiki teenima, et kaitsta oma riiki, rahvast ja vabadust,” sõnas Leima.

Eile kaitseväelase truuduse andnud ajateenijad alustasid teenistust oktoobris. Sõduri baaskursuse jooksul omandasid ajateenijad teadmisi relvadest, meditsiinist, sidetehnikast, seadusandlusest ja üksikvõitleja oskustest. Lisaks tuleb neil läbida nii metsalaagrid kui ka rännakud.

Pärast baaskursust ja truudusetõotuse andmist jätkavad sõdurid teenistust eriala- ja allüksuse väljaõppes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Säga
10 aastat tagasi

Sellisele inimvaenulikule riigile ei annaks kunagi mingit vannet. Täissöönud kaabakatel on niikuinii välismaal rahad ja kinnisvarad ostetud, jäävad ainult lihtsurelikud siin nende eest surema. Mina isiklikult nende tõbraste eest küll surra ei kavatse. Pigem hakkan püüdma.

2.kodanik
10 aastat tagasi
Reply to  Säga

Rõõm näha, et juunikommuniste veel tervise juures…. :)))

korporant ehk Leima tuttav
10 aastat tagasi

ja bändi Zetod liige 😉 !!!

korporant
10 aastat tagasi

Matis Leima on korp! Sakala rebane 😉 !