Väikelinna detektiivid võeti vastu kiiduavaldustega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kõige tähtsamad publiku ees - kunstnik Eva-Maria Gramakovski (vasakult), operaator Kristjan-Jaak Nuudi, veidi varjus režissööri assistent Helen Valkna, režissöör Rene Vilbre, stsenarist Mihkel Ulman ja produtsent Raivo Suviste. Foto Katrin Pärnpuu
Kõige tähtsamad publiku ees - kunstnik Eva-Maria Gramakovski (vasakult), operaator Kristjan-Jaak Nuudi, veidi varjus režissööri assistent Helen Valkna, režissöör Rene Vilbre, stsenarist Mihkel Ulman ja produtsent Raivo Suviste. Foto Katrin Pärnpuu
Kõige tähtsamad publiku ees – kunstnik Eva-Maria Gramakovski (vasakult), operaator Kristjan-Jaak Nuudi, veidi varjus režissööri assistent Helen Valkna, režissöör Rene Vilbre, stsenarist Mihkel Ulman ja produtsent Raivo Suviste. Foto Katrin Pärnpuu

Täna Haapsalus esilinastunud seiklusliku koguperefilmi “Väikelinna detektiivid” võttis saalitäis publik vastu pika aplausiga.

Saalist väljudes olid inimeste näod rõõmsalt elevil ja hinnangud positiivsed, kuigi mõni väiksema laps keskajastseene hirmsaks pidas ning silmad kinni pigistas või hoopis saalist välja läks. Üsna üksmeelsed oldi selles, et tegemist on filmiga, mis Haapsalu miljööd ja omapära hästi esile toob.

Enne filmi algust kutsus produtsent Raivo Suviste lavale filmi tegijad, osatäitjad ja haapsallased, kes kes filmi ja sellele järgneva sarja valmimisele kaasa aidanud. Osatäitjatest olid esilinastusel kõik neli last – Mikk Kaasik, Miikael Ainla, Liisa Koppel, Mariann Vilbre; lisaks neile Tambet Tuisk ja Hilje Murel.

Suviste sõnul on filmi idee autor tegelikult Mihkel Ulman, kes juba mitu aastat pärast Haapsalus käimist leidis, et see on üks armas nukulinn, kus tuleb üks laste detektiivifilm teha. “See film on teist ja teie linnast,” ütles režissöör Rene Vilbre.

Vilbre sõnul pole keegi kunagi nii lühikese ajaga nii pikka filmi valmis saanud. “See oli hullumeelne mida see meeskond ära tegi,” ütles ta.

Kui Haapsalus võtteid alustati polnud filmitegemine plaaniski, tegema tuldi 6osalist telesarja. Alles sügisel selgus, et filmimaterjali on nii sarja kui ka filmi jaoks. “Paljut, mis suvel üles võetud, te siin filmis ei näe,” hoiatas Vilbre vaatajaid juba ette. Sarja näeb ETV2 ekraanil veebruaris-märtsis.

Pikemalt saab esilinastusest ja tegijate arvamustest lugeda teisipäevases Lääne Elus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
udusiil
9 aastat tagasi

kas udusiil on kibestunud? miks peab kõike poliitikas mõõtma?

siilid udus
9 aastat tagasi

nii et tee udupilvest lugu, kühvelda see lambakarjale ette ja lambakari kiidab seda taveni – nii kujundataksegi võimupoiliitikat.