Noore looduskaitsja auhinna sai loopealsete uurija

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eestimaa Looduse Fondi (ELF) noore looduskaitsja auhinna pälvis tänavu Aveliina Helm Tartu ülikoolist, kes paistis silma järjepideva tegevuse ja selgitustööga Eesti loopealsete ja teiste pärandkoosluste osas.

Helm on panustanud edukalt nii läbi rahvusvahelise teadustöö kui praktiliste nõuannetega looduskaitse osas, teatas ELF BNSile. Tema sulest on lisaks teadusartiklitele ilmunud mitmeid populaarteaduslikke artikleid, samuti on Helm pidanud mitmeid avalikke ettekandeid ja loenguid. Helm on loopealsete taastamist planeeriva ekspertkomisjoni liige ning koostanud loopealsete hoolduskavasid ja -juhendeid.

Auhinnale, millega kaasneb 700-eurone stipendium, esitati kaheksa kandidaati. Otsuse tegi ELFi poolt kokku kutsutud žürii, kuhu kuulusid Aleksei ja Kaja Lotman, Tiit Randla, Lauri Lutsar ja Renno Nellis.

ELF annab auhinda välja alates 2005. aastast. Varasematel aastatel on auhinna pälvinud Asko Lõhmus, Peep Mardiste, Marek Sammul, Tarvo Valker, Murel Merivee, Ulvar Käärt, Indrek Tammekänd ja Renno Nellis. Auhinda toetab Estonian Nature Tours.

Auhind anti üle 7. detsembril Tartus toimunud ELFi vabatahtlike tänuüritusel. Tänuüritusel tunnustati ühtlasi ELFi vabatahtlikke. ELF kaasab oma tegemistes vabatahtlikke mitmel rindel: eriilmelistel looduskaitselistel talgutel, Teeme Ära talgupäeval, konnatalgutel, samuti on hulk vabatahtlikke valmis reageerima naftareostuse puhul.

ELFi tänavustel looduskaitsetalgutel osales kokku 931 talgulist ning konnade kevadrändel aitas kahepaikseid üle tee 186 talgulist. ELFi eestveetaval Teeme Ära talgupäeval lõi kaasa 40 098 inimest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments