Keskkonnaministeerium ootab kandidaate noore looduskaitsja märgile

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Keskkonnaministeerium ootab kandidaate autasustamiseks noore looduskaitsja märgiga.

Keskkonnaministeerium soovib noore looduskaitsja märgiga tunnustada ja eeskujuks seada suure loodushuviga aktiivseid kuni 26aastaseid noori, kes on kaasa löönud looduskaitsealases tegevuses.

“Märgid antakse noortele, kes on eriliselt silma paistnud loodushoiu alal, saavutanud häid tulemusi loodushariduse konkurssidel või aidanud kaasa loodusteemaliste ürituste korraldamisele,”ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. “Looduse kaitse algab selle mõistmisest, milleks omakorda on vaja looduses viibida ning teada, kuidas see toimib. Looduse väärtustamine peab olema meie kõigi igapäevane ja pidev hoiak.”

Ettepanekud, mis kirjeldavad vabas vormis kandidaadi looduskaitsetegevust ja milles on märgitud ka nominendi vanus ning kontaktandmed, palutakse saata hiljemalt 25. oktoobriks e-kirjaga keskkonnaministeerium@envir.ee või keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonda Narva mnt 7a, 15172 Tallinn.

Noore looduskaitsja märke antakse välja kolmandat korda. Esimesed 20 noore looduskaitsja märki anti välja 20. novembril 2011 Viljandis. Märgisaajate hulgas on olnud nii loodusainete olümpiaadidel edukalt esinenud õpilasi, loodusteemaliste ürituste nagu loodusretkede, talgupäevade, konkursside eestvedajaid ja korraldajaid, samuti uurimustööde koostajaid. Kõiki märgisaajaid ühendab suur loodushuvi.

Aastas antakse välja kuni 30 noore looduskaitsja märki. Noore looduskaitsja märk (pildil) kujutab tammelehte, märk on valmistatud messingust ning kaetud läbipaistva rohelise emailiga. Märgi autoriks on kunstnik Julia Maria Künnap.

Möödunud aastatel tunnustatuid saab näha siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments