Maaleht elanikuks registreerimisest: Teenuste saamise nimel käib sagin nagu sipelgapesas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tallinn imeb valdadest koos inimestega ära ka nende maksuraha. Kuidas teha nii, et trammiga saaks edasi tasuta sõita, aga kodukant ka raha saaks? küsib tänane Maaleht.

Omavalitsus saab oma eelarvesse 11,57% oma kodanike maksustatavast tulust, mis uuel aastal tõuseb 11,60-le. Vallad ja väikelinnad pingutavad, et inimeste ja raha äravoolule piiri panna.

Näiteks alustas kodanikuks registreerimise kampaaniat taas Haapsalu linn, kes lubab uute tulijate vahel välja loosida kaks rahalist auhinda väärtuses 276 eurot, millega saab aasta otsa Tallinna ühistransporti kasutada.

Inimestel on aga täiesti võimalik end aasta lõpus kirjutada sisse koduvalda, jaanuari alguses aga sealt jälle pealinna tagasi. Nii saab tulumaksu südamelähedane kodukoht ja jätkub tasuta sõit Tallinnas.

Jõelähtme vald tuligi kolmapäeval välja üleskutsega: registreeri end aasta lõpus meile, aasta alguses Tallinnasse tagasi. “Meilt maamaksu soodustus, Tallinnalt tasuta sõit,” pakutakse.

Pilt rahvastikuregistris muutub tohutu kiirusega ning kõiksugu soodustuste ja teenuste saamise nimel käib sagin nagu sipelgapesas.

Pikemalt saab lugeda tänasest Maalehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments