Lääne-Nigulas on maksumaksjaid sama palju kui mullu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuigi Lääne-Nigula valla rahvaarv kahanes mullu 20 inimese võrra, maksumaksjate arv aastaga ei vähenenud.

Lääne-Nigula valla elanike arv vähenes 2015. aastal 20 inimese võrra. Aasta algul elas vallas 4162, aasta lõpus aga 4142 elanikku.

„Saame olla rõõmsad, et võrreldes 2014. aastaga ei ole see number [elanikkonna vähenemine] kasvanud, elanike arvu langus hakkab stabiliseeruma,“ tõdes vallavanem Mikk Lõhmus. „Ma ei näe pessimismiks põhjust.“

„Kindlasti on oma mõju avaldanud ka meie valla kampaania [„Tule Lääne-Nigulasse, me ootame sind! Päriselt.“], sest noori peresid on viimastel aastatel valda elama tulnud küll,“ lausus Lõhmus.

Lääne-Nigula vallas sündis mullu 40 last, suri 53 vallaelanikku, valda asus elama 145 uut vallakodanikku, lahkus 152 elanikku.

Enim suurenes elanike arv mullu Vedra külas. Tänavu 1. jaanuari seisuga elas seal üheksa inimest rohkem kui aasta varem. Kokku on Vedra külas nüüd 46 inimest.

Elanikke on rohkem ka Allikmaa, Kadarpiku, Leediküla, Linnamäe, Nihka, Piirsalu, Seljaküla, Soolu, Tagavere ja Turvalepa külas. „Kõikides neis külades suurenes elanike arv rohkem kui ühe inimese võrra,“ loetles Lõhmus.

„Kõige enam, lausa anomaalselt kaotas elanikke Palivere alevik, kus inimeste arv on vähenenud koguni 41 võrra,“ tõdes vallavanem. Üheksa elanikku kaotas aastaga ka Nigula küla.

Viimastel andmetel on Lääne-Nigula valla maksumaksjate arv täpselt sama kui mullu, ütles vallavalitsuse eelarve- ja raamatupidamise osakonna juhataja Piret Zahkna vallavolikogu istungil.

Lääne-Nigula rahvastik

Lääne-Nigula rahvastik

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaht
5 aastat tagasi

Loodetavasti mõned regavad enne aasta lõppu tagasi. Saaks vähemalt mqksud kodukanti

Täpsust
8 aastat tagasi

Abiks seegi

-
8 aastat tagasi

Minu olemasolu seal vallas on ka puht statistiline.