Valijakaarti mitte saanud haapsallased peaksid kontrollima elukohaandmete õigsust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linnavalitsus palub valimisõiguslikel isikutel, kellele valimiste eel valijakaarti ei saabunud, võtta ühendust rahvastikuregistri ametnikuga, et kontrollida aadressiandmete õigsust rahvastikuregistris. Vajadusel tuleb registreerida õige aadress.

2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimiste eel saatis siseministeerium valijatele valijakaardi. Valijakaardid, mida ei olnud võimalik adressaatidele erinevatel põhjustel kätte toimetada, tagastati postitöötaja märkusega.

Haapsalus on valijakaartide väljastamata jätmise põhjusena kõige enam märgitud antud aadressil mitteelamine. Päris paljudele tagastatud valijakaartidele oli märgitud põhjuseks postkasti puudumine. Elamute, mille juures puudub postkast, omanikud peaksid selle kindlasti paigaldama. Vastasel korral võivad teisedki olulised saadetised jääda kätte saamata.

Elukohateate blanketi saab linnavalitsuse vastuvõturuumist või siit.

Digiallkirjadega varustatult saab elektroonilise elukohateate esitada riigiportaali Eesti.ee kaudu.

Isikukoodi teatamisel saavad Haapsalu elanikud kontrollida oma aadressiandmete õigsust linnavalitsuse telefonil 472 5317 või Einar.Luik@haapsalulv.ee.

Einar Luik,
rahvastikuregistriametnik

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments