Elektroonilise valijakaardi tellis ligi 68 000 inimest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kohalike valimistega seoses tellis 67 872 inimest endale elektroonilise valijakaardi, paberkandjal saadeti kaarte välja kokku 995 658.

E-kaardi tellimise viimasel päeval, 19. septembril lisandus veel veidi üle 3000 uue tellija, ütles siseministeeriumi pressiesindaja Kaili Uusmaa BNSile.

Siseministeerium juhib inimeste tähelepanu sellele, et e-valijakaart ja e-valimised on kaks erinevat asja.

“See tähendab seda, et kui inimene tellis e-valijakaardi, ei tähenda see, et ta peab tingimata ka e-valima. Valida saab ikka kõigi meetodite abil ja kõigil ettenähtud aegadel. Nii nagu paberil valijakaart, on ka elektrooniline valijakaart teavitusliku iseloomuga. Seda ei pea välja printima ega valimisjaoskonnas hääletamiseks kaasa võtma ning see ei ole ka elektroonilise hääletamise eelduseks,” ütles Uusmaa.

E-valijakaart saadeti valijale, kes omab valimistel hääleõigust, on vähemalt 18-aastane ja kelle elukoha andmed on kantud piisava täpsusega Eesti rahvastikuregistrisse.

Siseministeeriumi regionaalministri valitsemisala soovitas inimestel 20. oktoobril toimuvate kohalike valimistega seoses tellida elektroonilise valijakaardi, kuna e-kaart aitab säästa raha ja hoida loodust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments