Täna on viimane päev e-valijakaardi tellimiseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Siseministeeriumi regionaalministri valitsemisala soovitab inimestel 20. oktoobril toimuvate kohalike valimistega seoses tellida elektroonilise valijakaardi, viimane päev e-valijakaardi tellimiseks on täna.

Elektrooniline valijakaart on alternatiiv tavalisele, paberil postkasti saadetavale valijakaardile. E-valijakaardiga saadetakse valija e-posti aadressile info sellest, kus, kuidas ja millal hääletada.

E-valijakaart annab vaid vajaliku info, et hääletama minna, seda ei ole hääletamisel vaja näidata ning see ei ole elektroonilise hääletamise eelduseks.

Valijakaart saadetakse hiljemalt 20 päeva enne valimisi kõigile, kes omavad hääleõigust ning kelle elukoha andmed on kantud Eesti rahvastikuregistrisse.

E-valijakaardi tellimus kehtib ka kõigil järgnevatel valimistel. E-valijakaardi tellinul on hiljem võimalus elektroonilise valijakaardi saamisest loobuda.

E-valijakaardi tellimiseks tuleb siseneda riigiportaali www.eesti.ee ja siseneda ID-kaardi või mobiil-ID abil või tuvastades end internetipanga kaudu.

Riigiportaal eesti.ee teatab oma avalehel, et seoses hooldustöödega võib täna kell 22–24 esineda riigiportaali töös esineda esineda tõrkeid riigiportaali töös.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments