0

Koguduse teenetemärgi saab Ülla Paras

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

EELK Püha Johannese koguduse teenetemärk
EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse teenetemärgi saab tänavu Ülla Paras, teatas Läänemaa praost Tiit Salumäe.

Otsuse autasustada Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid SA, Haapsalu piiskopilinnuse juhatajat Ülla Parast koguduse teenetemärgiga tegi koguduse nõukogu täna.

Ülla Paras oli 2005-2013 SA Haapsalu Piiskopilinnuse juhatuse liige ja 1. oktoobrist on ta Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid SA Haapsalu piiskopilinnuse juhataja.

Koguduse nõukogu hinnangul on Ülla Paras on teinud andunult tööd selleks, et piiskopilinnuse muuseum on aasta aastalt laienenud ja ennistustööd piiskopilinnuses on edukalt jätkunud. Muuseumi ruumid ja toomkirik on juba mitmeid aastaid avatud külastajatele maist kuni septembrini.

EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse teenetemärk antakse Eesti või välisriigi kodanikule Haapsalu kogudusele ja Haapsalule osutatud eriliste teenete eest. Koguduse nõukogu asutas teenetemärgi 2002. aastal.

Teenetemärgi on pälvinud koguduse liige Heino Noor, Haapsalu Vanamuusika Festivali asutaja Toomas Siitan, Haninge sõpruskoguduse õpetaja praost Martin Marcolla, koguduse juhatuse esimees aastatel 1976-1991 Ülo Niin, ajakirjanik Anneli Ammas, koguduse diakooniatöötaja Evi Süsi, Loviisa sõpruskoguduse õpetaja praost Veli-Matti Hynninen, pikaaegne kirikumees Arnold Korjus, Korsnäsi sõpruskoguduse õpetaja Guy Kronqvist, koguduse ja praostkonna muusikajuht organist Lia Salumäe ja koguduse juhatuse liige Sulev Saareväli.

Teenetemärk antakse üle püha evangelist Johannese päeval 27. detsembril Haapsalu toomkirikus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz