Palivere karikas kuulub Läänemaa jalgpalliklubile

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Võitjad. Foto: erakogu
Võitjad. Foto: erakogu

Palivere spordihoones toimus noorte iga-aastane jalgpalliturniir Palivere Cup. Sealse jalgpallitreeneri Väino Munskindi ladusalt korraldatud saaliturniiril võistlesid 2004.–2005. aastal sündinud jalgpallurid.

Kokku oli võistlemas viis võistkonda: Läänemaa jalgpalliklubi I, Läänemaa jalgpalliklubi II, Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi – Lihula gümnaasium, Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi – Virtsu kool ja Palivere SK. Treeneritena töötavad nende võistkondadega Mart Pulst, Jaanus Getreu ja Väino Munskind.

Mängud olid huvitavad. Kõik võistkonnad lõid väravaid ja kõik võistkonnad said tubli mängu eest tabelisse ka punkte. Medalikolmik selgus alles pärast turniiri viimast kohtumist.

Palivere Cupi saaliturniiri 2013 võitis Läänemaa jalgpalliklubi I võistkond: Robi Suder, Henri Suder, Hendrik Soome, Sander Soome, Kris-Mattias Loodus, Arseni Hohlatov, Uko-Oliver Eller.

Hõbe- ja pronksmedalid kuulusid Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noormängijatele: teiseks tulid klubi Lihula gümnaasiumi lapsed ja kolmandaks klubi Virtsu kooli lapsed.

Neljanda koha sai Läänemaa jalgpalliklubi II ja viienda Palivere SK.

Kõik poisid olid tublid ja väärivad kiitust, nii nagu spordihoone ukse juures üks lapsevanem oma last lohutas: jalgpallis ei ole kaotajaid, siin võidavad kõik. Kas pole selle lausega ühe ema poolt absoluutselt kõik öeldud?

Turniiri resultatiivseim mängija oli 14 väravaga Andero Polberg LLJK – Lihula gümnaasiumi võistkonnast.

Väga meeldiv on tõdeda, et Läänemaa noorte jalgpallil on järelkasvu. Kui Haapsalu ja Lihula on nagunii teada suuremad noorte jalgpallikeskused, siis eriti teeb heameelt, et nii väikesed asulad nagu Palivere ja Virtsu on edasi elamas selles noortele jalgpallimängu õpetamise vaimus, mis sai alguse varsti juba 20 aastat tagasi. Ja ikka samade treenerite juhendamisel! Noorteturniiride juures on väga oluline ka see, et lastega käivad kaasas järjest rohkem lapsevanemaid. Kindlasti on noorteturniirid nii laste, lastevanemate kui ka treenerite ühised pidupäevad.

Saaliturniirid noortele on Palivere turniiriga nüüd lahti lükatud. Juba 8. detsembril toimuvad Lihula gümnaasiumi spordihoones kaks tugeva koosseisuga noorteturniiri. Võistlevad 1999. ja 2001. aastal sündinud noorjalgpallurid.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments