Haapsalu valgusetenduse kaks viimast etendust jäävad ära (lisatud galerii ettevalmistustest linnuses)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10
Teisipäeval käisid linnused ettevalmistused vabariigi aastapäeva valgusetenduse näitamiseks. Arvo Tarmula

Homme õhtul korraldab Haapsalu linn vabariigi aastapäeva puhul piiskopilinnuse õues valgusmängu, kuid plaanitud kuue etenduse asemel tuuakse rahva ette siiski neli etendust.

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbuse sõnul tuleb viimased ehk kella 21 ja 21.30ks plaanitud etendused vabariigi valitsuse kehtestatud piirangute tõttu ära. Nimelt on valitsus keelanud avalikud üritused kella 21st õhtul kuni kella 6ni hommikul.

Kell 20 toimuvast etendusest on ka ülekanne nii Lääne Elu kui ka Haapsalu linna veebilehel. Parbuse sõnul on etendus ka järelvaadatav.

Teisipäeval sättis firma Evetech linnuseõue etenduse näitamiseks vajalikku tehnikat üles ja teisipäeva õhtul suletakse linnuseõu külastajatele tavapärasest varem.

Haapsalu linn jättis sel aastal ära linnapea ja volikogu esimehe vastuvõtu ning selle asemel pakub 24. veebruari õhtul linnarahvale linnuses valgusetendust „Mis on õnn?”. 12 minuti pikkuse valgusetenduse on Eia Uusi muinasjutu “Seitsme maa ja mere taga” ainetel kokku pannud Endla teatri videoala juhtaja Argo Valdmaa.

Linnusesse pääseb korraga etendust vaatama 250 inimest – linnusesse pääseb peavärava kaudu ja pärast etenduse lõppu lahkutakse linnusest väikese värava kaudu. „Inimestele on palve, et etenduse algust oodataks hajutatult,” ütles Parbus.

Fotod Arvo Tarmula

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
väikehaapsallane
3 aastat tagasi

Kahjuks võimalus, et etendusele minnes satutakse nüüd kokku suurema hulgana, kasvas, mitte ei kahanenud. ‘Õnneks’ näib ilm vesine, see rahvast välja ei meelita.

hmm
3 aastat tagasi

kes tahab covidit saada see tuleb välja niikuinii. Väike vesine ilm vapraid ei heiduta!

Kodanik
3 aastat tagasi

Uue aasta valguse mängul oli ka rahvast Kuursaalis murdu. Sai sealt keegi koroona? Ei saanud. Ruumis sees on suurem oht viirus saada, kui värskes õhus.

Ahsoo
3 aastat tagasi

peale kella 21 te hakkab koroona levima, ennem seda aga mitte. Levib kella kuueni hommikul ja siis on jälle rahulik. Pange kirja või jätke meelde!