Algas kodanikupäeva e-viktoriin koolinoortele

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) ootab 5.–12. klasside ning kutsekoolide õpilasi osalema kodanikupäeva e-viktoriinis, mille leiab SIIT.

MISA mitmekultuurilise hariduse üksuse koordinaator Toivo Siku sõnul peetakse täna tähistatavat Eesti Vabariigi kodanikupäeva peab MISA üleriigilise internetipõhise viktoriiniga meeles juba 11. korda.

Viktoriin on lahendamiseks avatud kõikidele üldhariduskoolide 7.–12. klasside ja kutseõppeasutuste õpilastele. Käesoleval aastal saavad esmakordselt kaasa lüüa ka 5. ja 6. klassi õpilased, kellele on koostatud eraldi küsimused, mis on tõlgitud ka vene keelde.

Sikk lisas, et viktoriinist on osa oodatud võtma ka kõik need noored, kes õpivad välismaal eestikeelsetes klassides. Vanematele klassidele mõeldud viktoriin sisaldab 50 küsimust, 5. ja 6. klassidele mõeldud e-viktoriinis tuleb lahendada 30 küsimust. Viktoriini lahendamiseks on noortele ette nähtud tund aega.

“Kodanikupäev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele. Viktoriini eesmärgiks on motiveerida noori mõtlema selle üle, mida tähendab kodanikuks olemine, kodakondsus ja kuidas olla hea kodanik,” ütles Sikk.

Internetipõhine mälumäng on teadmiste proovilepanekuks avatud kuni 6. detsembrini. E-viktoriin sisaldab lisaks tavapärastele tekstipõhistele küsimustele ka video- ja heliküsimusi. Kümne aasta jooksul on viktoriini küsimustele vastanud nam kui 35 000 koolinoort.

26. novembril 1918 võttis Maanõukogu vastu määruse „Eesti demokraatilise vabariigi kodakondsuse kohta“, millega loodi esimest korda juriidilises tähenduses mõiste Eesti kodanik. Eestis tähistatakse kodanikupäeva 1998. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments