Raivo Tafenau tähistab juubelit kontserdiga ka Haapsalus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: www.jazzkaar.ee
Foto: www.jazzkaar.ee

Tänavu tähistab oma 50 aasta juubelit Eesti armastatud saksofonist Raivo Tafenau, kes annab sel puhul oma sõpradega kümme kontserti. Reedel, 29. novembril jõuab juubelituur ka Haapsalu kultuurikeskusse.

Raivo Tafenau on üks eesti jazzi säravamaid isiksusi, saab lugeda Jazzkaare leheküljelt. “Saksofonist-akordionist-ansamblijuht-helilooja-omanimelise jazziklubi programmijuht on alati päikselises meeleolus. Publik armastab teda jäägitult, sest hea suhtlejana oskab ta avada kuulajate südame ja mängida lähedaseks muusika, mida ta ise nii palavalt armastab. Pole siis imeks panna, et ta on eesti kõige hõivatum džässmuusik, keda kutsutakse nii festivalidele, kontsertidele kui ka firmaüritustele. Tal on palju sõpru nii siin- kui ka sealpool Soome lahte ja mitmel pool Euroopas. Kontserdid eesti muusikute ja külalistega on viinud teda igasse Eestimaa nurka ja mitmele mandrile.”

Oma esimese juubeli eel andis Tafenau välja kolm heliplaati. “Two Minds Two Lines” valmis koos mõttekaaslase klarnetist Meelis Vindiga, kellega on antud sadu kontserte, otsitud ja leitud põnevad lahendusi duomuusikale. Koos saksofonisti ja flötisti Siim Aimlaga valmis kvintetiplaat “(P)ühendus” ning Liisi Koiksoniga CD “Õhtu rannal”, kus esitatakse maestro Valter Ojakääru loomingut uues kuues.

Raivo Tafenau ütleb enda kohta: “Mulle meeldib ennast proovile panna ja vastu võtta uusi väljakutseid, mängida karismaatiliste muusikutega erinevaid kontserdikavasid. Samas on kõige kodusem tunne musitseerida nüüd juba väljakujunenud oma ansambliga, kuhu kuuluvad Virgo Sillamaa, Mihkel Mälgand ja Eno Kollom.”

Oma professionaalse muusikukarjääri alguseks peab Tafenau 1991. aastat, mil temast sai Urmas Lattikase kvarteti üks tugisambaid. Koos esineti ka European Broadcasting Unioni jazziööl vaheldumisi Joe Zawinuli ja Jan Garberikiga. Juba 1994. aastal pälvis ta Eesti Raadio aasta muusiku tiitli. Ta on võitnud mitmeid aasta džässiplaadi auhindu. Eesti peamise džässiauhinna, Elioni auhinna sai Raivo Tafenau 2010. aastal selle eest, et teeb kõike väga hästi ning loomingulise põlemisega.

Juubelikontsertidel “(P)ühendus” esineb Raivo Tafenau oma sõpradega. Reedesel kontserdil Haapsalus astuvad koos temaga lavale Eesti tippmuusikud Kadri Voorand (laul), Peedu Kass (kontrabass), Virgo Sillamaa (kitarr), Siim Aimla (saksofonid) ja Eno Kollom (trummid).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments