Lääne Elu paberleht 23. novembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu ülekäigurajad on jalakäijale ohtlikud

Haapsalu kolledžis esitletud kergliiklusuuringu viimane osa pakub lahendusi ohtlike ülekäiguradade ohutumaks muutmiseks. Analüüs näitas, et kõige ohtlikum ülekäigurada on Haapsalus Posti tänaval Salva kindlustuse ees.

Lugu saab lugeda siit.

Lihulast pärit noormees hakkab juhtima Pirita linnaosa

Tõnis Mölder (24) ütles ennast Lääne Elule tutvustades, et pärast Lihula gümnaasiumi lõpetamist asus ta õppima Tallinna ülikoolis riigiteadusi ja teeb seda tänini. Tallinna linnasüsteemis on Mölder töötanud 3,5 aastat. Pärast gümnaasiumi töötas Pirita linnaosa valitsuses, oli arendusnõunik ja juhtis linnaosa arengukava koostamist.

Haapsalu muusikakooli poiss sai konkursil esikoha

Haapsalu muusikakooli klaveriõpilane Kaarel Villem Vennola võitis Loode–Eesti muusikakoolide konkursil esikoha.

Lugu saab lugeda siit.

Vormsi vallavanemaga läheb veel aega

Vormsi vallavanema valimine võib päevakorda tulla 9. detsembri volikogus.

Ridala vald ostab Soomest tuletõrjeauto

Ridala vabatahtlikud pritsimehed saavad selle aasta lõpus Soomes maha kantud, kuid võimsa ja heas korras tuletõrje paakauto Scania 111. Ridala vallavalitsus võitis sel kolmapäeval Soomes Kruunupyy valla korraldatud paakauto enampakkumise.

Kutsehariduskeskuses valmis kolmas film Eesti maastikest

Neljapäeval näidati Haapsalu kutsehariduskeskuse saalis suurelt esimest korda koolis valminud filmi „Kas tunned maad… III”. Eesti loodusmaastikke tutvustava sarja kolmandas filmis on vaatluse all kolm loodusmaastikku: Vooremaa, Ugandi lavamaa ja Peipsi madalik. Kolmveerand tunni pikkuses filmis pööratakse loodusväärtuste kõrval tähelepanu ka piirkonna kultuuri– ja ajalooväärtustele.

Ministeerium tahab koondada perearstid tervisekeskustesse

Sotsiaalministeeriumi plaan koondada perearstid eurorahaga ehitatud tervisekeskustesse jätaks Läänemaale vaid ühe perearstikeskuse — Haapsallu. Maal võiks keskuses tegutsevad arstid pidada filiaale. Ministeeriumi arvestuse kohaselt jaguks Läänemaad hõlmavas tervisekeskuses tööd 12 perearstile ja 12 pereõele.

Lugu saab lugeda siit.

Kanepi memoriaalist võttis osa 300 mängijat

Legendaarse lauatennisemängija Albert Kanepi mälestusturniir Haapsalus on seitsme aastaga kasvanud rahvusvaheliseks võistluseks, millest võtavad osa Eesti parimad.

Soome päevik

Haapsalust perega Soome kolinud Enriika Liiv kirjeldab seekord, millist vaeva peab nägema, et laps saaks kodulähedasse kooli.

Kalewipojaga rootslane Eesti Vabadussõjas

Maailm teab Einar Lundborgi 1928. aastast, kui rootslane päästis oma lennukil jääpangalt polaaruurija Umberto Nobile. Kuid mees võitles ka Eesti Vabadussõjas soomusauto Kalewipoeg pealikuna ja kirjutas hiljem sellest raamatu. Lundborgist kirjutab ajaloolane Mati Mandel.

Lugu notsust, kes tahtis jõule näha

Tänavuseks jõululooks on jõu ühendanud tõeline Läänemaa kultuuri raskekahurvägi. Aidi Valliku jõululoo „Kas notsu näeb jõule” lavastab Aivo Paljasmaa ja varustab lauludega Sirje Kaasik. „Ei tea, kas lapsed pärast selle tüki äranägemist jõulupraadi üldse söövadki,” ütles Paljasmaa proovis käinud ajakirjanik Kaire Reiljanile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ott
10 aastat tagasi

/jõululoo „Kas notsu näeb värve” lavastab Aivo Paljasmaa /

Parandage “värvid” jõulude vastu ja asjal kohe point man. Muidu jääb mulje, et värvipimedast põrsast on lavastus tehtud. 🙂

Anonüümne
10 aastat tagasi

Lihulast pärit noormees hakkab juhtima Pirita linnaosa. Ja milleks kogu aeg siis hala, et lasteaiakohti pole?

...
10 aastat tagasi

Salva ülekäiguraja juurest võiks mõned puud maha võtta, see parendaks nähtavust.

sinna
10 aastat tagasi
Reply to  ...

võiks ka rööpad üle tee maha panna ja tõkkepuu, mis tilinaga üles-alla käib ja mille küljes helkurid ripuvad või naguroosikantsis on, et kui jalakäija astub sõiduteele tõusevad maaseest tõkestuspostid, usa saatkond võib selle ehituse osas kohalikele kogemusi jagada, inimelu on ikka ju tähtis

Ei ole mõistlik
10 aastat tagasi

Ei saa aru, et miks ainult Haapsalu on see koht kus kõik olema peab?! Kas ülejäänud Läänemaa peab siis tühi olema

Mõistlik mis
10 aastat tagasi

Mida sa eelkõneleja, silmas pead? Mis see on, mida Haapsalu kõik on?