Kanepi memoriaalil osales ligi 300 lauatennisisti

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vasakult: võistkondliku turniiri II koht Toomas Vestli ja Aaro Õismets, I koht Alex Naumi ja Veikka Flemming, III koht Mihkel Pae ja Artjom Hiisku. Foto: erakogu
Vasakult: võistkondliku turniiri II koht Toomas Vestli ja Aaro Õismets, I koht Alex Naumi ja Veikka Flemming, III koht Mihkel Pae ja Artjom Hiisku. Foto: erakogu

Möödunud reedel alanud ja kolm päeva kestnud Albert Kanepi 7. lauatennise rahvusvahelise memoriaali kõige pingelisem päev oli laupäev, mil võistlused lõppesid õhtul kell üheksa, kuid kõige osalejaterohkem päev oli pühapäev. Võistlejaid oli Leedust, Lätist, Soomest, Venemaalt ja loomulikult Eestist. Kuna memoriaal kuulus rahvusvahelisse kalendrisse, lähevad kõik juunioride ja kadettide tulemused ITTFi (rahvusvaheline lauatennise föderatsioon) reitingusse.

Naiste üksikmängus selgus võitja viiesetilises mängus, kus valitsev Eesti meister Tatjana Tšistjakova alistas 3:2 hõbeda Kätlin Latti. Kolmas oli Olesja Ketško (Narva).

Meeste üksikmängus oli selge favoriit mitmekordne Eesti meister Aleksandr Smirnov ning kuni finaalini kulgeski kõik ootuspäraselt. Läti paremikku kuuluv Arturs Reinholds alistas poolfinaalis väga targa ja näiliselt lihtsa mänguga leeduka Paulius Gura 3:1 ning pakkus mänguilu ka finaalis, kus sai hakkama 3:2 Smirnovi alistamisega. Kolmas koht Gurale.

Meie parematena oli Toomas Vestli 22. ja Aaro Õismets 23.

Juunioride reitinguturniiril tuli Vestli soomlase Veikka Flemmingi ja Mihails Balonuskovsi (Läti) järel kolmandaks, alistades kohamängus 3:1 Alex Naumi (Soome).

Võistkondlikul turniiril said teise koha Õismets ja Vestli, kes alistasid Eesti I 3:2 ja Soome II 3:0, kuid kaotasid Soome I 1:3.

Rahvaliigas olid meie paremad Mati Paat 13., Mattias Ristmägi 14., Janely Vestli 19.

Rahvaliiga paarismängus said esikoha Janely Vestli ja Tanel Lampe (Tallinna Kalev) ning teise koha Rando Valk (Haapsalu LTK) ja Simon Loomets (Tallinna Kalev).

Pühapäevastel lasteturniiridel oli meie edukaim Katrina Talving, kes oli klassis T-11 viies, Triniti Õismets 13. (osales 17). P-9 oli Joonas Vestli 10. ja Kaimar Pärnpuu 12., P-11 Pärtel Ruut 22., P-13 Kaaro Saatmäe 10., Allex Rummel 16., Kristjan Sander Peterson 18., P-15 Mattias Ristmägi 18., T-15 oli Janely Vestli 11. ja Karin Saviots 13.

Võistluste korraldus oli ladus ning välis- ja kodumaiste võistlejate poolt öeldi palju tänusõnu.

Heikki Sool

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments