Tuul kandis kaitseliidu õppelaskmise müra kaugele

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pühapäeval kuulsid paljud Haapsalu ja Ridala valla elanikud pauke, tegemist oli kaitseliidu Lääne maleva õppelaskmisega.

Kaitseliidu Lääne maleva pealiku Arnold Juhansi sõnul tegi kaitseliit pühapäeval Kiltsi lennuväljal oma rutiinset väljaõpet. “Õppus oli mitmepäevane, aga seda müra tehti pühapäeval,” täpsustas Juhans. Ta lisas, et õppelaskmine kestis kella 11st 13.30ni.

Seekord kuulsid õppelaskmist paljud inimesed, kuna puhus kõva tuul suunaga Haapsalu poole.

“Vahel tehakse suuremat müra, aga linna pole midagi kosta,” selgitas Juhans.

Mis relvadest Kiltsi lennuväljal pühapäeval lasti, ei tahtnud kaitseliidu Lääne maleva pealik avaldada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lauri
10 aastat tagasi

Mis Kiltsis on karu. Johhadiii. Küll see Orkaan(kus osalevad jälle KL) ja teevad JÄLLE pauku 🙂 mõmmiku Fra Mare Spa-sse hirmutavad:)

juss
10 aastat tagasi

antimilitaar pole vist oma vinnilist nägu arvuti tagant ära saanud. pole eesti kaitsväge ega ka kaitseliitu näinud.
aga üldiselt on asi nii: kui ei toida oma armeed, toidad võõrast!

aa ma mötlesin,
10 aastat tagasi

et kimbutati Kiltsi karu

Lauri
10 aastat tagasi

Ja iga jumala kord, kui KL pauku teeb segab see kedagi. Anti Mil 4 aastapärast saad kanditeerida OV , lubadus see, et KL ei tee enam pauku.
Või on Sul lihtsalt halb kogemus MIL-iga. Äkki poisid kiusasid omal ajal v äkki pole sa teenistuses käinud. ära hala. 6 eelneval päeval ju pauku polnud?

Juss
10 aastat tagasi

Ära hala!

Anti Militaar
10 aastat tagasi

Ja otse loomulikult peab paugutama justnimelt pühapäeva ennelõunal. Sest mida rohkem lärmi seda võimsam tundub see kaltsukubude armee! Klounid!!!

Millal siis ?
10 aastat tagasi
Reply to  Anti Militaar

Vabandust, aga millal siis saab KL harjutada ? Õhtul on halb, hommikul on halb, lõuna ajal ikka halb, öösel üldse keelatud. Ei tasu unustada väikest tõsiasja, et kaitseliidu liikmed on vabatahtlikud, ehk õppusi saavadki teha ainult nädalavahetustel. Kui okupandid sees olid, siis oli kõik okey, kui lennukid Haapsalu katuste kohal lendasid, nii, et klaasid klirisesid. Kui aga enda “laigulised” harjutavad, on kisa taevani.
Oma klounijutuga teed koluniks iseend !

Millal, millal
10 aastat tagasi
Reply to  Millal siis ?

‘Need on kaks eri asja, kas pidev müra või rahus olekus ehmatavad paugud. Nägin kuidas lapsed linnas käies lausa võpatasid. See ei ole normaalne, et linna läheduses tehakse lahinglaskmisi. Eestis on otsitud neid laskepolügone siit ja sealt ning alati leitud kompromiss kohalike elanikkega, kas ehitatakse need asustatud punktidest kaugemale, või siis antakse ka kohalikkele teada. Siin aga minnakse üle kohalikke peade ja mängitakse sõda. Minge Piirsalusse ja võidelge seal.

...ja kaugemale veel
10 aastat tagasi
Reply to  Millal, millal

Loomulikult Piirsallu ja kaugemalegi veel. Tulevad meelde ajad, kui meie suurtükiväelased käisid harjutis sooritamas Soomes, sest Eestis ei leidunud kohta, kus kohalikud lubaksid ja kompromissi ei suudetud saavutada. Tuttav hala. Küsimus: “Kas peab olema koht, kus saaks harjutada ?” Vastus: “Loomulikult peab olema, kui ainult mitte minu vallas, mitte minu maakonnas….”