Kummardus Raimond Valgrele Kuke galeriis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Raimond Valgre mälestussammas Pärnus. Skulptor Rait Pärg. Foto: Hans Põldoja
Raimond Valgre mälestussammas Pärnus. Skulptor Rait Pärg. Foto: Hans Põldoja

7. oktoobril möödus 100 aastat armastatud helilooja Raimond Valgre sünnist. Lõppeval kuul on üle Eesti toimunud ridamisi mälestusõhtuid laululooja austuseks.

Haapsalu Kojateater ootab huvilisi neljapäeval, 31. oktoobril kell 18 Kuke galeriisse, kus sügavat sügisõhtut aitavad soojendada nii Valgre muusika kui ka galeriis loitev kaminatuli. Salongilikku meeleolu aitavad luua ka muuseumi ja raamatukogu väljapanekud.

Muusikakooli õpetaja Alari Tamm laulab koos oma õpilastega ja ehk õnnestub mõni ühislaulgi üles võtta. Õhtu üllatusmuusikuks on aga Pärnu mees Veiko Rea, kes on akordionimängu õppinud legendaarse Venda Tammani juures. Rea on olnud abiks ka Pärnu kuursaali kõrvale rohkem kui kümne aasta eest valminud Valgre pronkskuju loomisel – ta oli kunstnik Rait Pärgile helilooja kuju modelliks.

Sõnaga meenutab Valgre eluteed õhtujuht Aivo Paljasmaa, toetudes põhiliselt isa ja poeg Valter ja Jaak Ojakääru kirjapandule. Veel saab ette loetud mõni katkend helilooja kirjadest oma suurele armastatule Niina Vassiljevale.

Õhtujuht loodab publikuga tekitada ka elavat vestlusringi, kus iga mälestus või meenutus seoses Valgre muusikaga on igati asjakohane.

Aivo Paljasmaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments