Läänemaa kodutütred võitsid matkamängul esikoha

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vasakult: Marie Keldrima, Ele-Riin Niit, Katarina Sits, Merel Keldrima. Fotod: Sigrid Kruus
Vasakult: Marie Keldrima, Ele-Riin Niit, Katarina Sits, Merel Keldrima. Fotod: Sigrid Kruus

Läänemaa kodutütred võitsid üle-eestilisel nooremate kodutütarde matkamängul esimese koha.

Oktoobri esimesel nädalavahetusel Eesti vabaõhumuuseumis peetud kodutütarde vabariiklikul matkamängul esindas Läänemaad kodutütarde rühm Liblikad. Võistlusele pääsuks tuli läbida kadalipp kohalikul võistlusel „Kotkaretk“. Võidu toonud võistkond valiti välja kahekümne kuue koduvõistkonna seast. Koduvõistlusel saavutati kuues koht, kuid vabariiklikele võistlusele pääsuks pidi võistkond vastama teatud tingimustele: kõik liikmed pidid olema kodutütred ja vanuses kuni 12 a. Sellest tulenevalt pidi ka esindusvõistkonna koosseisus tegema muudatusi.

Esindusvõistkonna moodustasid kodutütred Marie Keldrima, Merel Keldrima, Ele-Riin Niit ja Katarina Sits. Tütarlastele oli see esimene vabariiklik võistlus.

Võistluspäeval astus võistlustulle neliteist võistkonda üle Eesti. Vabariiklik võistlus oli üles ehitatud osavuse ja meeskonnatöö peale. Võistlusalad olid mitmekesised: pallivise kõikuvasse ämbrisse, saapavise omavahel ühendatud nelja saapaga, takistusraja läbimine, looga alt läbi pugemine, puu saagimine kahemehesaega, vanasõnade tundmine jms.

Esikoht tuli üllatusena. Hiljem tulemusi uurides selgus, et noored olid kõikides kontrollpunktides saavutanud stabiilselt keskmisest paremaid tulemusi. Kõige paremini õnnestus vanas kirjas teksti lugemine ja tähtede rägastikust kodutütarde ringkondade otsimine.

Läänemaa kodutütardel on ajaloost ette näidata vähe võite. Parim saavutus on seni olnud 2009. aasta kodutütarde võistlusmatka „Ernake“ 3. koht. Nii tolleaegsete kui ka tänaste võitjate juhendaja on vabatahtlik noortejuht Maire Kruus.

Kaidi Sits,
kaitseliidu Lääne maleva noorteinstruktor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ahto
10 aastat tagasi

Tubli tegu .Palju õnne !